Selectie NAC 2015/2016
Selectie NAC 2015/2016 (Peter Visser)

TV-loos NAC volgen valt niet mee, het resultaat in Maastricht ook niet

  NAC

BREDA - De NAC-supporter is na vanmiddag weer een ervaring rijker. Want wie de wedstrijd MVV-NAC wilde zien, moest namelijk aanwezig zijn in Maastricht. Foxsports zond de wedstrijd niet uit. Hoe wordt het 1-1-gelijkspel beleefd zonder beeld? Een middag vol wegvallende streams en tweets over de wedstrijd.


Wie geen korrelige tv-streams vol met reclame wilde zoeken, kon het beste overschakelen naar een radiostream van 076radio.nl. Hoewel de wedstrijd goed te volgen is, doet het toch pijn bij sommige fans om de wedstrijd te moeten beluisteren.

Ben van Oosterbosch heeft er na de jeugdteams en samenvattingen op SBS6 nog een frustratie bij. @Benoosterbosch: "Op de tribune voor B-elftallen, 's nachts SBS aan en op zondag de radio aan om je club te horen spelen.. #jupilerleague #afzien #nacpraat"

Zo komen we gelijk op de tweede manier om de wedstrijd te volgen: Twitter. @NACnl en @Bsiderats zijn de te volgen accounts voor een twitterverslag. @NACnl, het officiële account van NAC, richt zich vooral op de belangrijke momenten in de wedstrijd. @Bsiderats zijn niet alleen telkens een fractie sneller dan NAC, ook voorzien zij je tijdlijn van de nodige tactische analyses.

NAC kent een sterke openingsfase in Limburg. Een schot van Kevin Brands belandt op de paal. Daarna verandert het spelbeeld en wordt NAC slordig. Met de kleedkamer in zicht, wordt het matige spel van NAC afgestraft. Micheal Dingsdag neemt ‘een onvoorstelbaar slechte vrije trap’, aldus de mannen van de radio. “Een bal over vier meter is blijkbaar te veel gevraagd. 1-0 voor MVV op slag van rust”, klinkt er vol ongeloof op de stream. Dingsdag leverde de bal in bij MVV. Na een scherpe counter is het Jordy Croux die de bal uiteindelijk in het net legt.

In één tweet vatte B-siderats het spel van de eerste helft samen: @Bsiderats: “Achterin oogt het onzeker, op het middenveld raakt NAC constant de bal kwijt en voorin komen de spelers nauwelijks aan de bal #NACpraat.”

De supporters van NAC waren ook niet te spreken over het optreden in de eerste helft. “Ongeïnspireerde bagger!!! #nacpraat #wewillennoadzien!”, schreef @Duntuin op Twitter. @YellewArmy076 deed daar nog een schepje bovenop: “Wat een ongelofelijke prutsers .. #NACpraat.”

Dat niet alleen de spelers van NAC het zwaar hebben in Limburg, bewijst de radiostream net na rust. Ineens is er radiostilte. Na een minuut of tien keren de stemmen weer terug en horen de luisteraars dat Stef Peeters dicht bij de 2-0 is. “Klungelig bal verlies van Mats Seuntjens en een gevaarlijke voorzet. Als Peeters een schoenmaat meer had gehad stond het nu 2-0.”

Na iets meer dan een uur voetballen krijgt NAC de eerste kans van de tweede helft. Seuntjens neemt plaats achter de bal. “Seuntjens met de aanloop. Seuntjens, SEUNTJENS. Die bal leek er in te gaan, maar gaat maar net naast, zeg.” Ook Sjoerd Ars krijgt een grote kans op de gelijkmaker. Een voorzet van invaller Elson Hooi wordt verlengd door Brands en Sjoerd Ars mist een niet te missen kans. Vlak voor de lijn wipt de spits de bal over de goal. @Bsiderats: “Die bal had echt moeten hangen. Zonde, zonde, zonde! #NACpraat.”

Ars bewijst enkele momenten later wel belangrijk te zijn voor het team. De aanvaller houdt de bal goed vast in de zestien van MVV, voor hij hem afspeelt op de inkomende Divine Naah. Naah twijfelt niet en werkt keurig af: 1-1.

Zowel op Twitter als op de radio wordt er geroepen dat NAC nu moet doordrukken, maar het spel wordt niet beter in stadion De Geusselt. Veel slordigheden aan beide kanten zorgen voor een matige wedstrijd. Maarten Akkermans vat het op zijn eigen manier samen. @Breda1974: “Morgen even naar de oogarts #pijnaanmijnogen #mvvNAC #zucht #NACpraat.”

Zowel MVV als NAC krijgt nog een goede kans uit een vrije trap, maar beide inzetten zorgen niet voor een overwinning. Nog even lijkt MVV de drie punten in eigen huis te houden, maar de treffer wordt afgekeurd. @Bsiderats: “Veel ruimte achterin bij NAC. Scheids fluit voor overtreding Pedro. Bal wordt binnengeschoten. Telt natuurlijk niet #NACpraat.”

Voor MVV is het punt een goed resultaat, terwijl NAC op meer had gehoopt in Limburg. De bovenste ploegen nemen langzaam afstand van de Bredanaars. De tiende plaats op de ranglijst en al acht punten achter op koploper FC Volendam. Volgende week komt FC Emmen op bezoek, dat op dit moment zevende staat met negen punten. Sjoerd Daniels vraagt zich af of NAC er nog uit komt voor die tijd. @sjoerddaniels: “Mogen we dit een kleine crisis noemen? #mvvNAC #NACpraat #hupNAC #waardeloos.”