NAC speelt met 1-1 gelijk tegen Excelsior. Deze wedstrijd betekende voor Jelle ten Rouwelaar een record: 205 wedstrijden achtereen in de eredivisie.
NAC speelt met 1-1 gelijk tegen Excelsior. Deze wedstrijd betekende voor Jelle ten Rouwelaar een record: 205 wedstrijden achtereen in de eredivisie. (Peter Visser)

NAC moet onverslaanbaar worden in Breda

  NAC

BREDA - Na de uitglijder tegen FC Volendam, speelde NAC twee uitstekende thuiswedstrijden. Vanavond wil het die lijn doortrekken door een overwinning te boeken op FC Emmen. Mocht dat lukken, lijkt het Rat Verlegh weer een moeilijk in te nemen vesting te worden voor bezoekers. Nu de uitwedstrijden nog.


FC Emmen staat op dit moment op de achtste plaats met één puntje meer dan NAC. Vorige week won de ploeg uit Drenthe met duidelijke cijfers van RKC. 6-1 werd het voor de Emmenaren. Ricky ten Voorde scoorde een van de treffers. De spits stond in 2013 een half jaar onder contract in Breda. NAC speelde vorige week gelijk tegen MVV, maar toch voelde dat aan als een nederlaag. Net als de remise tegen Helmond Sport, beide uitwedstrijden.

Voor NAC is het niet te hopen dat er zich een trend aan het ontwikkelen is: Thuis goede wedstrijden op de mat leggen en uit met moeite punten sprokkelen.  Twee punten nam de selectie tot nu toe mee uit andere stadions, want de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven ging met 2-1 verloren.

Als de Bredanaars  nog mee willen strijden om de titel zal het meer rendement moeten halen uit de wedstrijden buitenshuis en de lijn in het Rat Verlegh Stadion moet worden doorgetrokken. Als er vanavond punten worden gemorst, weet de concurrentie dat niemand kansloos is in Breda. Drie thuisoverwinningen op rij kan echter een morele voorsprong geven tegen de volgende bezoekers

Trainer Robert Maaskant zegt op de website van de club dat iedereen in de club vindt dat het tot nu toe onvoldoende is. “Dat spreken we ook tegen elkaar uit. Die gelijke spelen voelen als nederlagen en dat is ook goed. Van de groep die wij hebben wordt meer verwacht. Dat mag en moet ook.”

Als we Maaskant moeten geloven, wordt er in een uitwedstrijd niet anders gespeeld dan in Breda. “We willen er altijd vol op gaan, soms misschien zelfs tegen beter weten in. Zeker in eigen stadion willen we bieden wat onze supporters van ons vragen.” Door ver vooruit te spelen en druk uit te oefenen op FC Emmen hoop de trainer vanavond zo weer veel kansen te zien voor zijn ploeg.

Toch moet je oppassen dat je daar niet in doorslaat, volgens Maaskant. “Er zijn ook momenten dat je moet temporiseren. Er zijn maar weinig ploegen in de wereld die negentig minuten op die manier druk kunnen zetten.”

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief