NAC wint zijn eerste wedstrijd met Marinus Dijkhuizen op de bank met 1-6 bij Oss.
NAC wint zijn eerste wedstrijd met Marinus Dijkhuizen op de bank met 1-6 bij Oss. (Peter Visser)

NAC-trainer Dijkhuizen: ‘De jongens hebben wat goed te maken’

  NAC

BREDA - NAC ging afgelopen vrijdag kopje onder tegen de nummer laatst van de eerste divisie, RKC. De Bredanaars waren zichzelf niet en verloren met 2-0. Deze maandagavond is er meteen een herkansing als Telstar op bezoek komt.


"Het is mij opgevallen dat de ondergrens erg laag is”, concludeerde trainer Marinus Dijkhuizen na afloop van de wedstrijd in Waalwijk op de clubwebsite. Volgens hem is dat een proces waar het team doorheen moet om de grote schommelingen in de prestaties weg te nemen. “Het is niet iets structureels en de jongens hebben wat goed te maken, dus ik verwacht een scherp NAC."

NAC begint maandagavond met dezelfde elf als in Waalwijk. "Vastigheid is goed, ik ben niet van het opportunistische. Je moet spelers vertrouwen geven, dus ik blijf bij dezelfde elf."

Telstar weet zich gesterkt door FC Den Bosch in eigen huis met 1-0 te verslaan. Desondanks lijkt Telstar geen moeilijk te nemen hobbel. De ploeg uit IJmuiden verzamelde in uitwedstrijden nog maar vier punten. Uit incasseerde het 19 van de 26 tegendoelpunten.

Aan NAC-zijde zijn De Kamps, Robinson en Van der Maaten nog steeds geblesseerd. De ontmoeting met Telstar begint om 20.00 uur in het Rat Verleghstadion.