NAC wint met 2-1 van Telstart op een winderige 30 november 2015.
NAC wint met 2-1 van Telstart op een winderige 30 november 2015. Peter Visser

Matig NAC houdt kans op tweede periodetitel na winst op Telstar

BREDA - NAC heeft maandagavond met zeer matig spel gewonnen van Telstar. In een koud en nat Rat Verlegh Stadion werd het 2-1. Door treffers van Joey Suk en Mats Seuntjens blijft NAC wel in de race voor de tweede periodetitel.

De eerste helft kende een slordige openingsfase. Zowel NAC als Telstar maakten veel fouten. Van het niveau kregen de door de wind en regen geteisterde supporters het niet warm op maandagavond. Pas na een klein half uur werd er voor het eerst gelachen in het Rat Verlegh Stadion. Joey Suk, die eerder nog twee kansen onbenut liet, kopte een voorzet van Danny Verbeek binnen: 1-0.

Verbeek leek ook een tweede assist te gaan geven, maar de vleugelaanvaller maakte een verkeerde beslissing door voor eigen succes te gaan. Hij schoot naast en Sjoerd Ars, die de bal had willen hebben, hief zijn handen vragend in de lucht. De wedstrijd kabbelde wat voort en het niveau bleef laag. Vlak voor rust zorgde Mats Seuntjens nog voor een hoogtepunt, door een mislukte corner snoeihard in het doel te schieten. Met een 2-0 voorsprong kon NAC gaan opwarmen in de kleedkamer.

Hoewel NAC weinig tegenstand kreeg van Telstar, kwamen de bezoekers in de tweede helft wel terug. De verdediging van NAC was aan het slapen toen Tarik Tissoudali de 2-1 binnen schoot. Telstar wisselde gelijk aanvallend door twee nieuwe krachten binnen de lijnen te brengen.

NAC ging achteruit hangen en liet Telstar komen. De keren dat het kon uitbreken met de bal werd er echter inspiratieloos voetbal met veel fouten gespeeld. Een paar benauwde momenten voor het doel van Jelle ten Rouwlaar volgde nog, maar de gelijkmaker bleef uit.

De concurrentie liet maandagavond steken vallen. Sparta speelde met 1-1 gelijk bij Jong PSV, terwijl Volendam Go Ahead Eagles met 1-0 versloeg. FC Eindhoven liep ook schade op door thuis met 1-1 te gelijk te spelen tegen FC Emmen. NAC staat nu op de vijfde plaats en is nog in de race voor de tweede periodetitel. Het gat met koploper Sparta is nu zes punten.