Aan het eind van de feestweek wint NAC met 2-1 van AZ. foto Peter Visser
Aan het eind van de feestweek wint NAC met 2-1 van AZ. foto Peter Visser

‘Lichtshow’, megaspandoeken en bier op 40 jaar Avondje NAC

  NAC

BREDA - NAC viert vrijdag tijdens NAC-Go Ahead Eagles het veertigjarig bestaan van het beruchte en beroemde Avondje NAC. De Bredanaars kunnen vrijdag bovendien de tweede periodetitel veroveren. “We hadden het niet mooier kunnen plannen”, aldus woordvoerder Perry Hendriks.


NAC is zelf al weken in de van dit ‘heerlijk avondje’ en heeft de supporters inmiddels ook warm gekregen voor dit feestje. De overwinning van afgelopen maandag tegen Jong PSV in Eindhoven lijkt het laatste zetje te zijn geweest. “Tussen het begin van de wedstrijd en negen uur de volgende morgen hebben we vierhonderd kaarten verkocht”, weet Hendriks. “En tot 12.30 uur nog eens 600.”

Daarmee stevent NAC - eindelijk - op het absolute toeschouwersrecord voor de eerste divisie af. “Het gaat bizar hard. Als dit doorzet gaan we het record erg scherp zetten”, weet de woordvoerder. Het record staat nu op 16015 bezoekers. Die waren 12 december 2014 getuige van de topper tussen Roda JC en NEC.

De verschillende supportersgroepen hebben al acties in petto voor vrijdag, uiteenlopend van megaspandoeken tot toiletrollen. Daarnaast heeft hoofdsponsor CM samen met Avans een app ontwikkeld waarmee op een een of twee momenten tijdens de wedstrijd het schermpje kan oplichten in verschillende kleuren. Of dat gebeurt? Sommige supporters vinden deze georganiseerde sfeer maar niks, blijkt uit reacties. “Ik zing en ik juich zelf wel”, is er eentje.  Voor wie hem toch wil hebben, zoek op Avondje NAC in de app-stores.

Veel belangrijkere vraag die de gemiddelde NAC-fan bezighoudt: Is er genoeg bier? Hendriks heeft het voor de zekerheid nagevraagd. Het antwoord: “NAC Horeca is volledig bewapend tegen een record invasie van de Yellow Army. Niemand hoeft zich zorgen te maken.”

En o ja. Er wordt ook nog gevoetbald. De Parel van het Zuiden moet vrijdag een puntje pakken voor het binnenhalen van de periodetitel. Dat kan toch geen probleem zijn...   

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief