Logo bredavandaag.nl
Youtube.com/Excelsior

Marinus Dijkhuizen tot eind komend seizoen trainer NAC

  NAC

ZUNDERT - NAC stelt Marinus Dijkhuizen aan als nieuwe hoofdtrainer. De voormalig coach van Excelsior is maandagmorgen aan de verzamelde pers gepresenteerd. Hij tekent een contract tot eind komend seizoen. Dijkhuizen maakte dit seizoen een kort uitstapje naar Brentford, dat uitkomt in de Championship in Engeland.


NAC zat sinds 6 oktober zonder hoofdcoach nadat Robert Maaskant werd ontslagen. Tussen Maaskant en de spelersgroep boterde het niet meer.  Voorzitter Joost Gielen sprak van een intensief proces, dat vanuit de Raad van Commissarissen begeleid werd door John Peek. "Bij een aanstelling van een trainer is normaal gesproken de technisch manager aanwezig, maar die hebben we nog niet, vandaar dat ik hier zit", aldus directeur Justin Goetzee. 

"Hij was super goed voorbereid, uitstekende presentatie van hoe NAC er nu voor staat", aldus Goetzee. "Er was direct een persoonlijke klik." Tim Gilissen heeft gekenen naar voetbaltechnische beleid. "Binnen niet al te lange tijd presenteren we ook een voetbaltechnisch manager." Goetzee complimenteerde de technische staf voor de manier waarop de afgelopen week is gepresteerd.

Dijkhuizen blikte in eerste instantie terug op zijn eigen ontslag bij Brentford. "De wondere wereld van het voetbal. Voor mij stortte de wereld in, vier weken geleden. Dat was een behoorlijke tik voor mij.  Eigenlijk belde NAC mij vrij kort daarna, dan denk je, ben je daar wel aan toe? NAC is  een interessante club. Dan ga je de gesprekken aan, dan wordt je enthousiaster, zie je de mogelijkheden. De spelersgroep heeft veel mogelijkheden. Dit is een hele mooie kans, omdat NAC een hele mooie club is."

De doelstelling voor NAC blijft gelijk, aldus Dijkhuizen. "Terugkeer naar de eredivisie."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief