Teamplay@NAC hield dinsdagochtend weer een interactieve sportdag. foto Erik Eggens
Teamplay@NAC hield dinsdagochtend weer een interactieve sportdag. foto Erik Eggens

NAC lanceert 'walking' voetbal voor 60-plussers

  NAC

BREDA - NAC lanceert komend jaar NAC Old Stars, waarmee het 60-plussers in beweging wil krijgen. Het project is onderdeel van Teamplay@NAC, dat sinds dit najaar onder deze naam nieuw leven is ingeblazen.


Teamplay@NAC ging in 2013 failliet. Onder de stichting SGMON (Stichting Governance Maatschappelijk Ondernemen NAC) werd er een doorstart gemaakt en konden projecten als Playing for Success en NAC Street League door blijven gaan. Nu is daar weer de naam Teamplay@NAC aan verbonden. “Deze naam heeft iets positiefs, mensen associëren de naam eerder met de positieve dan de negatieve ervaringen,” aldus Tim van Riel, die bij NAC een van de verantwoordelijken is voor de maatschappelijke activiteiten.

De plannen en ambities van de stichting werden donderdagmiddag bekend gemaakt in buurtcentrum ONS. Naast de NAC Old Stars - voetbal voor 60-plussers, waarbij er tijdens het voetballen niet gerend mag worden, presenteerde Tim van Riel ook onder meer het project ‘Niemand Buitenspel’. Daarin worden voor jongeren met een bijstandsuitkering of een beperking de mogelijkheid gegeven om werkervaring op te doen in de omgeving van het Rat Verlegh Stadion.

Vertrouwde projecten als NAC Street League en Playing for Success blijven bestaan. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het project ‘NAC in de buurt’, waarin de jeugd door middel van trainingen en clinics kennis maakt met sporten. Van Riel: “In samenwerking met Breda Actief konden we peilen waar de behoefte lag. Daar zijn deze projecten uitgekomen en als Teamplay@NAC kijken we er zeker naar uit.”