NAC heeft zaterdag 18 oktober met 1-1 gelijkgespeeld
NAC heeft zaterdag 18 oktober met 1-1 gelijkgespeeld (Peter Visser)

Dijkhuizen: 'Niet verder achterop raken'

  NAC

BREDA - Voor NAC wacht vrijdagavond een bijzondere avond. De Bredanaars vieren ‘40 jaar Avondje NAC’ en kunnen daarnaast de periodetitel in de Jupiler League pakken.


Wil NAC de tweede periode winnen, dan moet het vanavond niet verliezen van tegenstander Go Ahead Eagles. De Deventenaren staan momenteel op de zesde plek. "Vier weken geleden stond Go Ahead Eagles nog bovenaan, dus het kan verkeren”, aldus trainer Marinus Dijkhuizen op NAC.nl. “We hebben nu tegen hen een goede kans om de periodetitel te pakken, maar het is een geduchte tegenstander met veel snelheid voorin en ervaring.”

Ondanks de 0-3 winst tegen Jong PSV, kwam NAC niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Zo moest rechtsback Dustley Mulder vroegtijdig het veld verlaten met een blessure aan de hamstring, terwijl vervanger Vlatko Lazic hetzelfde overkwam.

Mulder gaat sowieso niet spelen, terwijl over Lazic vrijdag een beslissing wordt genomen. Dijkhuizen op de clubsite: "We testen Vlatko vrijdag nog, dat kan ook tijdens de warming-up voor de wedstrijd. Pas dan nemen we een beslissing. Gezien de tegenstander waar we tegen spelen, is hij zeker van waarde. Ronnie Stam en Kenny van der Weg kunnen eventueel ook rechtsback spelen, maar omdat ook Joeri de Kamps geblesseerd is heb ik Stam liever op het middenveld."

Dijkhuizen hoopt deze vrijdagavond ook een klein biertje te kunnen drinken. “Mochten we de titel pakken, dan gaan we dat natuurlijk even vieren, maar we kijken ook naar Sparta. We willen niet verder achterop raken. Desalniettemin zou de winst in deze periode een mooie bevestiging zijn dat we op de goede weg zijn," aldus de hoofdcoach op de site van NAC.