Selectie NAC 2015/2016
Selectie NAC 2015/2016 (Peter Visser)

Matic: 'Nederlaag uit ons hoofd gezet'

  NAC

BREDA - Het was flink schrikken voor de supporters en de selectie van NAC, toen vorige week vrijdag niet de tweede periodetitel werd behaald. De ploeg verloor met 0-1 van Go Ahead Eagles en vrijdagavond wacht Almere City-uit.


De knop moet dus om, zo beseft ook middenvelder Uroš Matic. “Dat we tegen Go Ahead verloren is natuurlijk vervelend, maar we hebben goed gespeeld en verdienden meer,” zo vertelt de Serviër op de website van NAC. “We spelen goed genoeg om ons doel dit seizoen te verwezenlijken: promotie naar de Eredivisie. Die nederlaag hebben we uit ons hoofd gezet. We hebben een ploeg met veel ervaring en kunnen hier goed mee omgaan. We gaan naar Almere om drie punten mee te nemen.”

NAC treedt in Almere met dezelfde elf aan als in de wedstrijd tegen Go Ahead. Een twijfelgeval voor de wedstrijd is aanvaller Danny Verbeek. “Dinsdag en woensdag was ik goed ziek, een griepje, maar ik ga ervan uit dat het vrijdag gewoon goed gaat,” zo meldt Verbeek op de officiële website van de club. “Het verwerken van de nederlaag tegen Go Ahead duurde bij mij wel iets langer deze week. Verliezen is nooit leuk, maar deze kwam wel hard aan. Het vertrouwen is gebleven, maar je merkte dat iedereen er goed ziek van was. We waren zoveel beter, dit had niet gehoeven. We blijven echter van onze eigen krachten uitgaan, hebben nog steeds een hele goede selectie.”

Daarnaast is het ook nog onzeker of verdediger Vlatko Lazic kan spelen. Trainer Marinus Dijkhuizen: “Het hangt er nog vanaf hoe zijn hamstring reageert op de laatste training”, laat Dijkhuizen weten op de site. “Ik verwacht dat hij gewoon kan spelen. In dat geval beginnen we met dezelfde elf als tegen Go Ahead Eagles.”

De 18e speelronde in de Jupiler League is de laatste wedstrijd voor de winterstop en ook de eerste wedstrijd in de derde periode. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus...