Selectie NAC 2015/2016
Selectie NAC 2015/2016 Peter Visser

NAC met minimale overwinning de winterstop in

BREDA/ALMERE – NAC heeft vrijdagavond de eerste seizoenshelft afgesloten met een overwinning op Almere City. Makkelijk ging dat niet, want NAC ging slordig met de kansen om, waardoor de club uit Almere lang hoop had op een punt.

NAC kreeg voldoende kansen in Almere, maar heel effectief ging het daar niet mee om. Pas vlak voor rust was het Luis Pedro die van dichtbij de 0-1 in het net schoot uit de rebound van een corner. Daarvoor waren het onder meer Sjoerd Ars en Uros Matic die kansen hadden gemist. Beide spelers raakten het aluminium in plaats van de touwen.

In de tweede helft probeerde NAC het overwicht te behouden, maar dat ging minder goed dan gehoopt. Zelf creëerden de Bredanaars een aantal kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. Centrale verdediger Michael Dingsdag was nog het dichtstbij een treffer voor zijn ploeg, maar hij schoot een vrije trap op de lat.

Omdat NAC het liet afweten, ging Almere City op zoek naar de gelijkmaker. Voor NAC een geluk dat de club uit Almere over veel minder kwaliteit beschikt en daarom geen punten kon af snoepen, ondanks een paar mogelijkheden.

Door de overwinning in de laatste wedstrijd voor de winterstop eindigt NAC de eerste seizoenshelft met 33 punten. Met dat aantal staat het op dit moment op een derde plaats, maar kan FC Volendam er nog voorbij dit weekeinde. Het verschil met koploper Sparta, dat dik won van MVV, blijft daarom negen punten. Wil NAC kampioen worden, heeft het nog een flinke inhaalslag te maken.