Logo bredavandaag.nl
Justin Goetzee en Joep Schreuder tijdens de nieuwjaarsborrel op 12 januari 2016.
Justin Goetzee en Joep Schreuder tijdens de nieuwjaarsborrel op 12 januari 2016. (Wijnand Nijs)

‘Valkuil voor NAC is de druk’

  NAC

BREDA - Het trainingskamp in de regio is achter de rug, het wedstrijdweekend waarin NAC het verschil kan maken staat voor de deur. Winst in de potjes tegen Volendam en Eindhoven kan NAC vooruit helpen in de weg naar de eredivisie.


Want daarheen moet het in de tweede seizoenshelft leiden. “Het doel is promotie”, herhaalde algemeen directeur Justin Goetzee maar weer eens, dit keer tijdens de nieuwjaarsborrel van NAC.

Alles en iedereen bij en om NAC heen droomt van meer: het kampioenschap, feest op de Grote Markt. En daar kan het mis gaan. “De grootste valkuil? Er staat veel druk op”, vatte trainer Marinus Dijkhuizen het samen. “Thuis spelen we voor veel publiek, uit voor duizend man”, verwees hij naar lastige omstandigheden, waarin het aankomt op het elftal. “We kunnen nog beter worden in het elkaar coachen, helpen en corrigeren tijdens een wedstrijd. Dat doen we niet goed.”

Het is de cultuuromslag die ook Goetzee graag ziet. “Wil je beter worden dan moet je elkaar aanspreken. Het gaat om details, daar word je beter van. Op kantoor, maar ook op het veld. De lat moet omhoog.”   

Ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van NAC, Joost Gielen, refereerde daar kort aan. “We hebben mensen nodig die duidelijk zijn en zeggen waar het op staat. Dat hadden we nodig als NAC. Justin, Marinus en Hans.”

Hans Smulders - want over die Hans had Gielen het - is de nieuwe technisch directeur. Hij moet de komende jaren het technisch beleid zo neerzetten dat NAC niet meer van de ene trainer naar de volgende hopt.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief