Enes Ünal, per 30 januari spits bij NAC.
Enes Ünal, per 30 januari spits bij NAC. (Peter Visser)

Nieuwe spits Enes Ünal geniet van Avondje NAC

  NAC

BREDA - NAC heeft de gewenste versterking in de voorhoede binnen. Toptalent Enes Ünal komt voor de rest van het seizoen op huurbasis uit voor de Bredase club. Dat bevestigde de spits gisterenavond zelf. “Morgen (vandaag red.) wordt het allemaal afgerond.”


Ünal staat bekend als een groot talent uit de opleiding van Manchester City, de club waar hij onder contract staat. In 2015 werd hij door de Engelse club overgenomen van Bursaspor voor een kleine drie miljoen euro.

De spits blijft in principe voor een half jaar en dan wordt er gekeken naar de positie van de speler en de club. “Als we promoveren is het uiteraard een heel ander verhaal”, vertelde de 18-jarige spits. Hij genoot gisterenavond van de sfeer op de tribune. “De supporters zijn heel fanatiek en er hangt een geweldige sfeer. Het voetbal was in de eerste helft niet goed. Hopelijk wordt het straks beter”, zei hij in de rust.

Ünan heeft in ieder geval mee mogen maken hoe het klinkt als een vol NAC-stadion ontploft. Dat gebeurde toen Kenny van der Weg in de allerlaatste seconde de 1-0 binnen knalde en NAC de overwinning bezorgde.