Logo bredavandaag.nl
NAC nam zondag 31 augustus afscheid van Anthony Lurling. De Bosschenaar speelde 250 wedstrijden voor NAC.
NAC nam zondag 31 augustus afscheid van Anthony Lurling. De Bosschenaar speelde 250 wedstrijden voor NAC. (Peter Visser)

NAC en FC Den Bosch willen afscheidswedstrijd voor Anthony Lurling

  NAC

BREDA - Dat oud-NAC speler Anthony Lurling enorm veel betekent voor Breda en Den Bosch mag wel duidelijk zijn. Als alles in goede banen geleid kan worden, hopen NAC en FC Den Bosch daarom een afscheidswedstrijd voor de speler te organiseren.


In 2014 kreeg Lurling al een indrukwekkend afscheid in het Rat Verlegh stadion. “Iemand die zo’n NAC-hart en NOAD-instelling heeft, verdient het om nogmaals een eerbetoon te krijgen”, vertelt woordvoerder Perry Hendriks van NAC enthousiast.

“We willen de afscheidswedstrijd organiseren in het eerste interlandvrije weekend. Dat zal dus 2, 3 of 4 september worden. We willen namelijk onze voorbereiding op het nieuwe seizoen niet in de weg lopen”, vertelt Hendriks.

De afscheidswedstrijd moest echter nog een verrassing blijven en is uitgelekt. “NAC richt zich nu volop op het promoveren naar de eredivisie. Deze aankondiging wilden we eigenlijk pas eind mei naar buiten brengen, maar dit is helaas uitgelekt”, aldus de woordvoerder.

Of de wedstrijd gespeeld gaat worden, is nog niet helemaal duidelijk. Het verzoek ligt namelijk bij de gemeente Breda, daar de wedstrijd als een risicoduel geldt.

Anthony Lurling speelde een flink aantal wedstrijden voor de Bredase voetbalclub. Meer dan 250 wedstrijden speelde de aanvaller in het tenue van NAC. Hij speelde een lange periode voor de Parel van het Zuiden vanaf 2007 tot het seizoen 2013.

Lurling debuteerde toen hij 17 jaar was in het eerste elftal van FC Den Bosch.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief