NAC heeft de eerste wedstrijd van de play-offs met 1-0 verloren van Eindhoven.
NAC heeft de eerste wedstrijd van de play-offs met 1-0 verloren van Eindhoven. Peter Visser

NAC onderuit in Eindhoven na slechte wedstrijd

BREDA – NAC heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd in de play-offs verloren van FC Eindhoven. Gervane Kastaneer was verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de wedstrijd. Het spel aan de zijde van NAC was zeer teleurstellend en er werden geen echte kansen gecreëerd.

FC Eindhoven en NAC begonnen aan de wedstrijd met een stralend zonnetje dat op het veld scheen. Het bleek na 45 minuten voetballen letterlijk het enige lichtpuntje wat te zien was in Eindhoven. Beide ploegen creëerden geen kansen in de eerste helft en dat zorgde voor een saaie eerste helft. Naast dat er geen doelpoging werd ondernomen, was ook het spel van de twee teams niet goed.

Pas vlak voor rust ontstond er enige commotie toen scheidsrechter Siemen Mulder vier gele kaarten kort achter elkaar uitdeelde. Na een paar stevige tackles kregen Vandeputte, Van Den Hurk en Caenepeel van FC Eindhoven een prent van Mulder. Bij NAC was het Lerin Duarte die op de bon werd geslingerd. Vier kaarten, maar geen doelpunten voor rust.

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. Beide ploegen wisten niet wat ze met de bal moesten en daardoor ontstonden er weinig gevaarlijke momenten. NAC kwam niet verder dan een paar schoten die meters over de goal gingen. FC Eindhoven had een corner nodig om in de buurt te komen van het doel van Jelle ten Rouwelaar.

Uit het niets kwam de thuisploeg op een voorsprong. Duarte kopte een bal de lucht in en die werd opgepikt door een Eindhoven-speler. De bal kwam terecht bij Gervane Kastaneer en die schoot hem verrassend in de verre hoek: 1-0 voor FC Eindhoven.

Aan de kant van NAC kwamen Kevin Brands en Divine Naah in het veld om een doorbraak te forceren, maar dat mocht niet baten. NAC kan terugkijken op een zwaar teleurstellend resultaat. Niet alleen de uitslag pakte verkeerd uit, maar ook het vertoonde spel was zwaar onder de maat.

NAC heeft twee dagen om zichzelf te herpakken, want op maandag staat de return in het Rat Verlegh Stadion op het programma. Er moet in ieder geval gewonnen worden om nog kans te maken op een plek in de Eredivisie.