Het NAC-stadion wordt onder grote belangstelling aan een stresstest onderworpen.
Het NAC-stadion wordt onder grote belangstelling aan een stresstest onderworpen. Wijnand Nijs

NAC-directeur Goetzee woest over timing én gevolgen Twente-maatregel

NAC

BREDA -NAC-directeur Justin Goetzee is woest over het moment waarop de KNVB de sanctiemaatregel tegen FC Twente heeft bekend gemaakt. “Ongekend, een dag voor de start van de play-offs.”

Door het terugzetten van FC Twente naar de eerste divisie lijkt vooral Willem II te profiteren. De Tilburgers zijn ook bij verlies zeker van een plaats in de eredivisie. “Willem II speelt een cruciale rol, maar ook voor hun is er nog geen zekerheid”, weet Goetzee.

Twente kan nog in beroep gaan tegen de maatregel. “Het kan zomaar zijn dat Willem II toch met minder druk de wedstrijd ingaat, er lijkt wat dat betreft niets te veranderen. Wij moeten winnen, zij zullen willen winnen.”

De realiteit is anders, proeft Goetzee. “Iedereen is nu hier mee bezig, in plaats van met de wedstrijd. Ik word gek gebeld door pers, sponsors en medewerkers. Ik ben echt woest, vind dit ethisch ook niet kunnen.”

Volgens de directeur maakt de regeling ook duidelijk dat de Jupiler League-clubs in het verdomhoekje zitten. “De regeling is alleen voordelig voor eredivisieclubs, voor de clubs in de eerste divisie komt er geen extra kans op promotie. Waarom geen beslissingswedstrijd in juni? Had best gekund.”

NAC focust op winst, maar Goetzee realiseert zich terdege wat bij het definitief worden van de Twente-maatregel en het mislopen van promotie de gevolgen zijn. “Dan hebben we er een loei van een concurrent bij, die voorbeelden heb je in het buitenland gezien. Ik weet wel wie er dan kampioen wordt.”