Logo bredavandaag.nl
NAC wint zijn eerste wedstrijd met Marinus Dijkhuizen op de bank met 1-6 bij Oss.
NAC wint zijn eerste wedstrijd met Marinus Dijkhuizen op de bank met 1-6 bij Oss. (Peter Visser)

NAC weet Jeff Stans te verleiden

  NAC

BREDA - Hij was misschien wel de meest gewenste versterking voor NAC: Jeff Stans. De 26-jarige middenvelder tekent een contract voor drie jaar bij NAC. De middenvelder komt transfervrij naar Breda. 

De 26-jarige Stans belandde via twee amateurverenigingen in de jeugdopleiding van Sparta, maar hij werd al snel opgepikt door stadsgenoot Excelsior Maassluis. Bij die ploeg sloot hij 2008 aan bij het eerste elftal, voordat hij naar RKC vertrok. Na een jaar in de beloftenploeg van de Waalwijkers te hebben gespeeld, debuteerde hij in het seizoen 2010/2011 voor de hoofdmacht. Hij promoveerde dat seizoen met RKC naar de eredivisie en speelde nog twee jaar op het hoogste niveau. 


Daarna promoveerde hij met de huidige NAC-trainer Marinus Dijkhuizen met Excelsior naar de eredivisie, waar hij de afgelopen drie seizoenen een vaste waarde was. Hij speelde er meer dan 100 officiële duels, waarin hij 19 keer wist te scoren. 

"Met Jeff hebben we de laatste, belangrijke schakel op ons middenveld binnen gehaald", aldus technisch-directeur Hans Smulders op de site van NAC. Jeff Stans spreekt op NAC.nl van een weloverwogen keuze. "Ik ben op een leeftijd en punt in mijn leven gekomen dat processen heel belangrijk zijn, wat een club kan en wil. Ik heb daarom ook een keuze gemaakt voor het totaalplaatje en voor de potentie van de club, omdat je voor meerdere jaren gaat tekenen." 

NAC had zich al voor de play-offs gemeld, geeft hij aan.  "Het gevoel was heel goed. Ik ben een gevoelspersoon. Deze club hoort niet thuis in de Jupiler League en ik wil mijn steentje bijdragen om die stap terug naar de Eredivisie te zetten."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief