Logo bredavandaag.nl
Spelers de dag na het ontslag van Robert Maaskant.
Spelers de dag na het ontslag van Robert Maaskant. (Wijnand Nijs)

Dingsdag stopt met voetballen en wordt trainer

  NAC

BREDA – Michael Dingsdag stopt met voetballen en wordt jeugdtrainer van de D1 van NAC. Hij gaat daar als assistent aan de slag. “Het was een moeilijke beslissing om te stoppen met voetballen, maar ik heb er met veel mensen over gesproken”, zegt Dingsdag op de website van de club.


Dingsdag werd vorig jaar door Robbert Maaskant naar NAC gehaald en tekende een contract voor drie jaar. Hij werd gelijk benoemd tot aanvoerder van het team. Zijn carrière als profvoetballer begon in 2001 bij Vitesse. Daarna speelde hij nog voor sc Heerenveen, FC Sion en Grasshopper Club Zürich. Twee maal wist hij een bekertoernooi te winnen. In 2009 met Heerenveen en in 2011 met Sion.

Dingsdag over zijn afscheid: “Toen ik bij NAC begon was er al een ambitie om jeugdtrainer te worden en NAC geeft mij de mogelijkheid deze droom te verwezenlijken. Ik ben er trots op dat ik mijn actieve voetballoopbaan mag afsluiten als NAC-speler en ga nu mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat er in de toekomst zoveel mogelijk spelers uit de eigen opleiding te bewonderen zijn in het Rat Verlegh Stadion.”

Technisch Directeur Hans Smulders is blij dat Dingsdag met al zijn voetbalkennis aan de club verbonden blijft. “Dit is een overwinning voor de Jeugdopleiding en ik wens Michael dan ook veel succes in zijn nieuwe uitdaging.” FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief