Logo bredavandaag.nl
Thijs Kroezen

Gezamenlijk biertje en confettiregen bij NAC-De Graafschap

  NAC

BREDA – NAC en De Graafschap zijn begonnen aan de achtste speelronde in de Jupiler League. Voorafgaand aan de wedstrijden waren de supporters van de Graafachap uitgenodigd om een biertje te komen drinken op het supportersplein en zorgden de Breda Loco’s voor de confetti. “Dat maakt het toch allemaal even wat specialer”, zegt een supporter van de Graafschap.


“Het is gewoon gezelliger om samen even een biertje te drinken dan het uitvak, wedstrijd kijken en weer naar huis.” De supportersgroepen hebben al jaren een goede band. Die band ontstond 31 mei 2001 toen tijdens de wedstrijd De Graafschap-NAC een laatste eerbetoon werd gegeven aan de bij een autoongeluk omgekomen Ferry van Vliet.

De eerste ontmoeting sinds jaren tussen beide clubs is aanleiding voor het vriendschappelijke onthaal. “De contacten met De Graafschap waren altijd al warm, maar bij het landelijke supporterscollectief zijn de banden weer aangehaald”, laat Sander Rademaker, voorzitter van de Clubraad van NAC weten via de clubsite. “Daar ontstond het idee om voorafgaand aan de wedstrijd op het supportersplein voor het Rat Verlegh Stadion samen een biertje te drinken. Dit is weer een mooie manier om aan te tonen dat supporters gewoon normaal met elkaar kunnen omgaan en een opstap richting nieuwe initiatieven.”

Sfeeractie
Na het gezamenlijke biertje was het tijd om ieder een eigen weg te gaan naar het juiste vak. De Breda Loco’s zorgden voor een extra steuntje in de rug van NAC met een sfeeractie. Vlaggen, werplinten en confettischijven. Alles werd uit de kast gehaald om NAC naar de tweede thuiszege van dit seizoen te helpen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief