Selectie NAC seizoen 2016-2017
Selectie NAC seizoen 2016-2017 Peter Visser

NAC lijdt pijnlijke nederlaag en zakt naar plek vijf

BREDA – Een teleurstellende prestatie van NAC. Telstar was vrijdagavond met 2-0 te sterk. NAC creëerde geen enkele grote kans en de thuisploeg haalde het maximale rendement uit hun kansen.

Na de teleurstellende nederlaag tegen FC Volendam twee weken geleden had NAC deze vrijdag de kans om zich te herstellen tegen Telstar. Na 45 minuten voetballen was dat teleurstellende gevoel echter alleen maar toegenomen. Telstar stond namelijk met 1-0 voor na de eerste helft.

NAC had moeite om kansen te creëren tegen Telstar. Hoewel het veel de bal had, wist het niet om te gaan met de drukte op de helft van de thuisploeg. Twee keer dachten de spelers van NAC aan een penalty, maar scheidsrechter Jeroen Manschot wilde van niks weten.De eerste kans die Telstar kreeg was gelijk raak. Een voorzet ging over de verdediging van NAC heen en werd vervolgens teruggelegd naar de tweede paal. Daar stond Stefano Lilipaly volledig vrij om de 1-0 in te tikken.

Hoe zeer NAC het ook probeerde, ook in de tweede helft werd er veel te weinig gecreëerd om voor gevaar te zorgen. De Bredanaars hadden wel de bal, maar wisten niet wat ze daar mee moesten. Geen enkele uitgespeelde kans kreeg NAC in het stadion van Telstar. NAC bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar tevergeefs. Het werd zelfs nog erger voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen. Telstar kwam enkele minuten voor het laatste fluitsignaal op een 2-0 voorsprong en besliste de wedstrijd.

NAC had hele goede zaken kunnen doen als het punten had gehaald in het duel met Telstar. Alle favorieten voor de titel (FC Volendam, VVV Venlo en Cambuur) en koploper Jong PSV verloren vrijdagavond hu wedstrijden. NAC is door de nederlaag gezakt naar een vijfde plaats.