Selectie NAC seizoen 2016-2017
Selectie NAC seizoen 2016-2017 Peter Visser

Jeugd van Ajax vele malen beter dan NAC

BREDA – NAC heeft vrijdagavond met 2-1 verloren van Jong Ajax. In een vrijwel lege Amsterdam Arena was NAC kansloos voor de winst. De jonge spelers waren vele malen beter dan de Bredanaars.

NAC had in de eerste helft veel moeite met Jong Ajax. De Amsterdammers combineerden er op los op de helft van NAC. Een vrijwel lege Amsterdam Arena zag een Jong-elftal dat vele male verder was dan de tegenstander. Het gemak waarmee Jong Ajax voetbalde vrijdagavond is een wereld van verschil met hoe NAC haar wedstrijden afwerkt.

NAC leek de rust in te kunnen met ene 0-0 tussenstand, maar in de laatste minuut van de eerste helft scoorde El Ghazi alsnog de eerste treffer. Met een intikker zette hij de 1-0 op het scorebord. Voor de tweede keer dit seizoen was NAC de dupe van een voetballer die eigenlijk in het eerste elftal hoort te spelen.

Ook in de tweede helft was het duidelijk dat het niveau van Jong Ajax vele malen hoger ligt dan dat van NAC. Het simpele combinatievoetbal dat op de mat werd gelegd liet zien dat alle voetballers van Jong Ajax over meer talent beschikken dan de spelers van NAC.

Matthijs de Ligt, die wordt gezien als een van de grootste talenten van de Toekomst, kopte uit een corner de 2-0 binnen. De centrale verdediger blesseerde zichzelf daarbij wel door op het achterhoofd van een NAC-speler te koppen.

NAC creëerde niks in de Arena, maar scoorde toch een doelpunt. Met een steekpass werd Cyriel Dessers vrijgezet voor de doelman. Hij kapte een keer en scoorde de aansluitingstreffer: 2-1.

Hoewel NAC na de treffer wel probeerde om meer druk te zetten op de helft van de Amsterdammers, had je nooit écht het idee dat de gelijkmaker ook daadwerkelijk zou vallen.

Door de nederlaag is NAC gezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. Jong Ajax staat op de vijfde plaats met een beter doelsaldo dan de Bredanaars. VVV-Venlo gaat na vrijdagavond aan kop, gevolgd door, MVV, Jong PSV en Almere City. Volgende week speelt NAC de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper VVV.