Logo bredavandaag.nl
NAC verliest met 0-1 van VVV, vridag 2 oktober 2015.
NAC verliest met 0-1 van VVV, vridag 2 oktober 2015. (Peter Visser)

Topper NAC-VVV op weg naar bezoekersrecord

  NAC

BREDA - NAC-VVV van deze vrijdag belooft een recordwedstrijd te worden. De strijd tussen nummer 6 NAC en koploper VVV zou namelijk qua bezoekersaantal niet misstaan in de eredivisie.


NAC verwacht een nagenoeg uitverkocht huis. “We zitten nu al op meer dan 16.500 kaarten en we verkopen op de wedstrijddag zelf ook nog wel een aantal kaarten”, geeft woordvoerder Jasper Saeijs van NAC aan. “Daarmee wordt het in elk geval de best bezochte wedstrijd van het seizoen.” Volgens Saeijs gaan B-Side, Vak G en de lange zijde richting uitverkocht. "Daar moeten mensen snel zijn. Op de eretribune zijn nog wel kaarten te koop." 

Of het ook sportief gezien een record gaat worden, is de vraag. Zo ver in het seizoen is het nog niet. NAC kan echter wel goede zaken doen. Het verschil tussen beide ploegen is maar vier punten. Afhankelijk van de resultaten van de nummers twee tot en met vijf kan NAC bij winst zomaar de topdrie instuiven.

NAC-VVV is ook de kans op revanche. Eerder dit seizoen schakelde VVV NAC uit in de beker en vorig seizoen verloor NAC door het toedoen van Bredanaar Ralf Seuntjens, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

De topper wordt geleid door scheidsrechter Danny Makkelie. De ervaren scheids floot dit seizoen nog niet eerder in de Jupiler League.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief