Scheidsrechter Janssen speelt bizarre rol in winst NAC

BREDA – NAC heeft vrijdagavond met 1-0 gewonnen van Telstar. Het meest bizarre moment van de wedstrijd kwam echter op naam van Ed Janssen. De scheidsrechter floot drie minuten te vroeg af voor rust en moest dat corrigeren in de tweede helft.

Acht minuten lang stonden er 22 spelers op het veld. Na die minuten kon Bryan Ottenhof alweer gaan douchen. Na een spijkerharde overtreding op Mounir El Allouchi werd hij terecht met een rode kaart van het veld gestuurd. Het toch al verdedigend ingestelde Telstar haalde de spits er uit en parkeerde vervolgens de bus voor de eigen goal.

Foto's NAC-Telstar 2017

NAC was niet bij machten om door de muur van Telstar-spelers te breken. Hoewel vrijwel de gehele eerste helft de bal op de helft van de uitploeg bevond, waren er niet echt grote kansen voor NAC. Arno Verschueren was het dichtst bij een treffer, maar een kopbal van de middenvelder belandde op de lat.

Na de rust gebeurde er wel iets heel merkwaardigs. Scheidsrechter Ed Janssen bleek drie minuten te vroeg hebben afgefloten in de eerste helft. Daarom werd er na de pauze nog drie minuten gevoetbald in de eerste helft. Daarna pas wisselden de teams van helft. Snapt u het nog? Anders kunt u weer aan het begin van deze alinea beginnen.

Na de drie minuten en de wissel van speelhelft oogde NAC iets feller en speelde het met meer passie. Na een aantal kansen was het uiteindelijk Cyriel Dessers die de 1-0 maakte. Hij verlengde een voorzet van Danny Verbeek met zijn voet en de bal ging er in de lange hoek in.

De opluchting was groot bij het publiek en de spelers. Na het doelpunt bleef NAC constant aan de bal en opzoek naar de tweede treffer. Omdat het op het veld niet echt spannend was, besloot het publiek er maar een feestje van te maken. Voor het eerst sinds tijden ging de wave door het stadion.

Het was geen groots optreden van NAC, maar er werd in ieder geval gewonnen van Telstar. De punten zijn hard nodig. De Bredanaars staan na vrijdagavond achtste op de ranglijst. Een zevende plaats lijkt noodzakelijk voor plaatsing voor de play-offs. Maandagavond kan NAC verder proberen te klimmen. Het speelt dan in Limburg tegen Fortuna Sittard.