NAC wint met 0-4 bij koploper VVV. Het is de vierde overwinning op rij voor de Bredanaars. Peter Visser

NAC veegt vloer aan met koploper VVV: 0-4 winst (met feest-video)

VENLO/BREDA - NAC heeft vrijdagavond met 0-4 gewonnen van koploper VVV. In Venlo kwam NAC geen moment in de problemen en boekte het de vierde overwinning op rij in de Jupiler League.

Een tussenstand die voor NAC-supporters bijna niet te geloven was stond na 45 minuten voetbal op het scorebord in de Koel: 0-2. NAC speelde een goede eerste helft en werd daarvoor beloond in en tegen Venlo. De koploper kreeg in de openingsfase een paar kansen, maar uiteindelijk was het NAC dat toesloeg.

Na twintig minuten zette Cyriel Dessers NAC op voorsprong. De Belgische spits werd na goed combinatiespel in stelling gebracht door Manu Garcia en schoof de bal in de verre hoek: 0-1. Tien minuten later was de kersverse vader Robbie Haemhouts, donderdag beviel zijn vrouw van een dochter, die met een weergaloze knal de voorsprong verdubbelde.

De aanvoerder van NAC legde aan van een meter of 25 en zag zijn bal richting de kruising zweven. Via de onderkant van de lat ging de bal uiteindelijk een meter over de lijn.  Een dolblije Haemhouts was het middelpunt van een horde juichende NAC-spelers.

Hoewel VVV in de tweede helft op zoek ging naar de aansluitingstreffer, kwam NAC geen moment in de problemen in de tweede helft. De Bredanaars voetbalde makkelijk tegen de koploper.

Twintig minuten voor tijd gooide NAC de wedstrijd definitief in het slot. Na een snelle counter was het Giovanni Korte die de 0-3 tegen de touwen prikte en de drie punten en de vierde overwinning op rij verzekerde voor NAC. Hoewel VVV zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde, was de overwinning zeker te danken aan het goede spel van NAC. Vlak voor tijd scoorde Dessers de 0-4 uit een penalty.

Volgende week vrijdag kan de overwinningsreeks verlengd in het Rat Verlegh Stadion. Dan komt Cambuur op bezoek in Breda.