NAC oefende zaterdag 15 juli tegen Volendam in Oud Gastel. Het werd 2-1.
NAC oefende zaterdag 15 juli tegen Volendam in Oud Gastel. Het werd 2-1. Peter Visser

Eerste tekenen kwaliteitsinjectie NAC zichtbaar tegen Volendam (foto's)

OUD GASTEL - NAC speelde zaterdagmiddag de eerste 'serieuze' oefenwedstrijd van dit seizoen. In Oud Gastel werd het 2-1 tegen FC Volendam. Voor NAC scoorden Thierry Ambrose en Pablo Mari.

Eigenlijk werden er deze middag twee wedstrijden gespeeld in het Brabantse dorp. In de rust werden namelijk alle veldspelers aan NAC-zijde gewisseld. Trainer Stijn Vreven wilde iedereen speeltijd geven om het 'succesvol verlopen trainingskamp af te sluiten', aldus de trainer.

Bekijk foto's van NAC-Volendam

Wel gaf Vreven aan te zijn begonnen met de, volgens hem, sterkste spelers van dit moment. De opstelling van NAC: Bertrams (GK), Sporkslede, Mari, Koch, Angelino, El Allouchi, Verschueren, Vloet, Fernandes, Ambrose en Garcia.

De wedstrijd kabbelde wat voort de eerste tien minuten. Het veld, hobbelig en niet gesproeid, kwam het spel niet ten goede. Met vlagen was wel te zien dat NAC deze zomer een kwaliteitsinjectie heeft gekregen. De aannames en passes van Fernandes waren om door een ringetje te halen. Uit een van die pareltjes kwam de 1-0 voort toen Ambrose alleen voor de keeper werd gezet. Die bleef koel en scoorde zijn eerste treffer.

De tweede treffer van NAC werd gemaakt door Mari. De boomlange verdediger kopte in de 35e minuut uit een corner binnen. Een minuut daarvoor, in minuut 34, was er een eerbetoon voor Abdelhak Nouri. Fakkels en rook werden vergezeld door een applaus en spandoek. 'NOAD APPIE', was er te lezen.

In de tweede helft gebeurde er weinig. Beide teams kregen wat kleine kansen. Volendam scoorde uiteindelijk de 2-1 en kreeg zelfs de kans om gelijk te maken. Een penalty werd echter gestopt door Bertrams.

Dinsdag speelt NAC wederom een oefenwedstrijd. Het Turkse Gençlerbirlgi SK is dan de tegenstander.