Thijs Kroezen

NAC oefent uur met basiself in Oosterhout

OOSTERHOUT - NAC heeft dinsdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Gençlerbirligi SK. Geen slecht resultaat tegen de nummer 7 van vorig seizoen in Turkije. NAC speelde een uur lang met de bekendere namen.

De eerste helft was aantrekkelijk om te zien. Na de wedstrijden tegen amateurclubs en FC Volendam wachtte vandaag de nummer 7 van de Turkse competitie: Gençlerbirligi SK. NAC had de betere kansen en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong.

Mounir El Allouchi creëerde ruimte voor een schot en passeerde de doelman in de verre hoek: 1-0. NAC bleef voetballen na de treffer en kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden. De Turken kregen één goede mogelijkheid, maar doelman Andries Noppert pareerde knap.

Voor het eerst deze oefencampagne besloot trainer Vreven geen wissels door te voeren in de rust. Een kwartiertje na rust kwamen de Turken uit het niets op gelijke hoogte. Na een voorzet belandde de bal in de zestien. Er werd vol uitgehaald en via minimaal twee spelers hobbelde de bal uiteindelijk over de lijn: 1-1.

Na een uur voetballen kreeg NAC een penalty. Thierry Ambrose ging achter de bal staan en schoot de bal tegen de netten: 2-1. Direct na het doelpunt was daar alsnog de grote wisseltruc van Vreven. Alle veldspelers werden gewisseld en het op papier mindere team kwam binnen de lijnen.

Na de wissels gebeurde er niet veel meer. Toch kwam de Turkse middenmoter nog op gelijke hoogte. Na verkeerd inschatten van Daan Klomp kon de spits vrij uithalen en de 2-2, teven eindstand, op het scorebord zetten.