NAC ondervindt veel moeite tijdens verdedigen tegen Ajax
NAC ondervindt veel moeite tijdens verdedigen tegen Ajax (Peter Visser)

NAC gaat door het stof na ongekend pijnlijke nederlaag

  NAC

Een historische zege voor Ajax betekent een immense nederlaag voor NAC Breda. De thuisclub werd hardhandig aangepakt, met uiteindelijk resultaat  '0-8' in het voordeel van de Amsterdammers. De reacties vanuit de  getergde thuisploeg spreken boekdelen.


Schaamte blijkt het sleutelwoord in veel reacties. Zo valt te lezen op de website van NAC. Trainer Stijn Vreven laat er geen gras over groeien: "Dit is een blamage voor ons. Als je dit laat zien voor een vol stadion, dan is dat heel pijnlijk." Vreven neemt alle verantwoordelijkheid op zich voor dit zware verlies en concludeert tot slot: 'een schaamtelijke vertoning'. 

Middenvelder Mounir El Allouchi voegt toe: "Het is beschamend wat we hier hebben laten zien. Dit mag niet gebeuren, elke kans van hun viel er in." De vrije zondag na de wedstrijd vervalt volgens El Allouchi, de ploeg komt dan samen om over de nederlaag te praten. "Een collectieve wanprestatie. Je speelt hier voor 19.000 man en dan verlies je 0-8. De supporters steunen ons door en door en dan geven we ze dit, ik heb hier geen woorden voor." 

Pablo Mari erkent de pijn, maar blikt ook vooruit: "Dit is een heel pijnlijke avond. Elke situatie on onze 16 was een kans. We maakten veel fouten. We zullen hard meoten werken om die bovenop die mentale tik te komen."

Fabian Sporklede, die opgeleid is bij Ajax, omschrijft het resultaat ook als beschamend: "We gaan met een gevoel van schaamte van het veld. Spelers pakten hun verantwoordelijkheid niet. Het is niet NAC-waardig, evenals niet Eredivisie-waardig" Aldus z'n reactie tegen Voetbal Inside.

NAC staat hiermee nog maar twee punten boven hekkensluiter Roda JC. De volgende wedstrijd staat gepland op 25 november, dan reist de ploeg af voor een uitwedstrijd naar Heracles.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief