NAC puntloos in Alkmaar na doelpuntrijke vijf minuten

ALKMAAR/BREDA - Na de interlandwedstrijden van afgelopen week mocht NAC zondagmiddag aantreden tegen AZ. Na een degelijke eerste helft gaf NAC het vervolgenS simpel weg in Alkmaar. In nog geen vijf minuten tijd scoorde AZ twee keer en besliste daarmee de wedstrijd. NAC moet het dus nog even doen met één punt uit vier wedstrijden.

In het eerste half uur was het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen goed te zien. Hoewel het geen grote kansen creëerde, domineerde AZ. Pas na een half uur leek meer in de wedstrijd te komen en zocht het ook de aanval.

Uiteindelijk waren het de Bredanaars die de grootste kansen kregen in de eerste helft, maar ze niet verzilverden. Bij een vrije trap kwam de bal voor een NAC-voet terecht, maar voordat hij kon worden ingeschoten was hij al weggewerkt. De bal kwam vervolgens voor de rechter van Garcia, maar die schoof de bal naast.

Ook aan het begin van de twee helft voetbalde NAC alleraardigst. Koch kreeg nog een vrije kopkans, maar hij kon de bal niet genoeg kracht meegeven. Net toen je het idee had er misschien iets te halen was voor Vreven en zijn ploeg, was daar plotseling AZ.

Eerst was het debutant Helmer die met een schot in de korte hoek de nieuwe doelman Birighitti klopte. Nog geen drie minuten later zorgde Til voor een 2-0 voorsprong voor de Alkmaarders.

De wedstrijd leek gespeeld, maar NAC kreeg uit het niets een penalty. Ambrose werd neergelegd in het strafschopgebied en nam plaats achter de bal. Hij stuitte op doelman Bizot, maar in de rebound was het Korte die de 2-1 maakte.

Helaas bleef het bij die ene treffer en verloor NAC. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. In Breda zal NAC de broodnodige punten in de wacht moeten slepen.