Logo bredavandaag.nl
NAC heeft Sparta op 23 oktober met 4-0 verslagen.
NAC heeft Sparta op 23 oktober met 4-0 verslagen. (Peter Visser)

NAC bezig met historisch seizoen

  NAC

BREDA - NAC ontvangt zaterdagavond PEC Zwolle. Het is voor de Bredanaars de kans weer een goed resultaat neer te zetten na de teleurstellende nederlaag bij Roda JC. Het is sowieso een wedstrijd die onderdeel is van een historisch seizoen.


Want NAC is hard op weg om het record van het gemiddeld aantal bezoekers per wedstrijd te breken. “We hebben nu gemiddeld 18.447 bezoekers”, laat Jasper Saeijs namens NAC weten. “Dat is inclusief het uitvak.” Het record is gevestigd in het seizoen 2010/2011. “Toen hadden we gemiddeld 18.345 toeschouwers.”

De toeloop zorgt ook voor een financiële meevaller voor NAC. “Zeker in vergelijking met vorig seizoen, maar ook ten opzichte van onze begroting”, geeft Saeijs aan. “We hadden wel meer publiek begroot, maar dit niet.”

Uitverkocht
Twee van de vier wedstrijden waren compleet uitverkocht, te weten NAC-PSV en NAC-ADO Den Haag, terwijl de andere twee duels dat nagenoeg waren. De B-Side en Vak G, waar iedere wedstrijd respectievelijke 400 en 250 losse kaarten beschikbaar zijn, zijn iedere wedstrijd uitverkocht en ook op de lange zijdes gaan de nog beschikbare kaarten vaak hard. Ook de wedstrijd tegen PEC Zwolle, zaterdag om 18.30 uur, is hard op weg richting uitverkocht.

NAC-PEC Zwolle is ook dé wedstrijd tussen twee lijstaanvoerders. Namelijk de koplopers als het gaat om de bezettingsgraad. “Wij hebben een bezettingsgraad van 97 procent, dat percentage haalt alleen PEC Zwolle in de eredivisie.”

Seizoenkaarten
Inmiddels is ook duidelijk dat NAC de kaap van 15.000 seizoenkaarthouders is gepasseerd. De teller staat op 15.075. Dat is net geen record. In 2009/2010 en 2010/2011 hadden 15.300 mensen een vaste zitplaats in het Rat Verlegh Stadion. Dat dit record niet sneuvelt, komt omdat NAC niet alle kaarten voor B-Side en Vak G beschikbaar stelt voor seizoenkaarten.

Een verklaring heeft Saeijs niet echt voor de toeloop. “Deels is dat de terugkeer in de eredivisie, maar zeker niet alleen. We hebben een hele betrokken en trouwe achterban die er altijd is. Dat was ook al in de Jupiler League.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief