Logo bredavandaag.nl
Vinnie de Laat

Zes kandidaten voor koop NAC-stadion

  NAC

BREDA - Zes bedrijven hebben zich gemeld bij de gemeente Breda voor de aankoop van het NAC-stadion. Het gaat in elk geval om NHG en de combinatie Westpoort/Hinke Fongers, die zich al in een eerder stadium meldden bij de gemeente.


Het plan van Hinke Fongers, het vastgoedbedrijf van drukker Joep de Jong en Westpoort van ondernemer Arie Roobol, omvat extra winkelmeters rond het stadion. “Dat plan is nog steeds zo”, laat Roobol telefonisch weten.

Vanwege extra winkelmeters, die op P5 zouden moeten komen, met daarop of daaronder parkeerruimte, laat de gemeente inmiddels een Distributie Planologisch Onderzoek uitvoeren. Daarvoor zijn door BRO al meerdere personen geïnterviewd.

Duidelijk is ook dat NAC zich niet heeft gemeld. Joost Gielen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de club, meldde dat de verkoop voor de club te vroeg komt. NAC is nog steeds bezig met herstructurering van de financiën.

Ook de broers Azimi hebben zich niet officieel gemeld. Zij lieten eerder aan de club weten belangstelling te hebben, maar schreven zich niet in bij de gemeente. “Wij hadden belangstelling voor alleen het stadion”, aldus Sasan.

De gemeente Breda heeft partijen die zich hebben ingeschreven tot half november de tijd gegeven voor het indienen van een plan. Daarna zou het college voor 1 december een beslissing willen nemen.   Breda wil het stadion verkopen omdat het de ‘knoop’ met NAC wil ontwarren.

Voor NAC is een lagere huur van groot belang, gaf Joost Gielen van de Raad voor Commissarissen van NAC eerder aan. Toch is daarover in de procedure niks vastgelegd. Dat is volgens de gemeente iets tussen de nieuwe eigenaar en NAC. De huurprijs in de gesprekken met potentiële kopers geen doorslaggevend criterium.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief