NAC heeft paasmaandag 17 april met 3-3 gelijkgespeeld tegen Eindhoven.
NAC heeft paasmaandag 17 april met 3-3 gelijkgespeeld tegen Eindhoven. Peter Visser

Zelfs NOAD is voor degradatiekandidaat NAC teveel gevraagd

ALMELO – NAC heeft zichzelf niet weten te revancheren voor de nederlaag tegen Ajax. In Almelo verloor de ploeg met 2-1 van Heracles. Pijnlijk was de conclusie die aan het eind van dit duel getrokken kon worden: NAC is een degradatiekandidaat, waar geen enkele lijn in het spel valt te ontdekken.

Supporters eisten na de dramatische nederlaag vandaag maar één ding: NOAD. Echter leek dat al te veel gevraagd. Vanaf het eerste fluitsignaal was Heracles de bovenliggende partij en NAC liet dat toe. Er werd geen druk gezet op de Heraclieden.

Via een gelukje kwam NAC nog wel op voorsprong. Een schot van Angelino werd van richting veranderd en werd zo onhoudbaar voor doelman Castro. Fabian Sporkslede maakte echter een minuut na de goal een fout waardoor het weer gelijk stond. De rechtsback leverde de bal in bij Reuven Niemeijer en die schoot binnen.

En na 25 minuten voetballen keek NAC alweer tegen een achterstand aan. Spits Gladon werd helemaal door niemand gedekt en kon uit een corner de 2-1 binnen volleren. Ongelooflijk amateuristisch verdedigd door de Bredanaars. Pijnlijker was om te zien dat zelfs na die treffer er niks veranderde bij NAC.

Ook aan het begin van de eerste helft was Heracles de betere partij. NAC won weinig duels en de tweede bal was vaak voor de thuisploeg. De kansen die Heracles kreeg werden echter niet afgemaakt of gepakt door doelman Birighitti. Twee keer keerde de keeper goed.

Waar Heracles constant druk zette op NAC, vergaten de Bredanaars hetzelfde te doen wanneer ze de bal niet hadden. De ploeg creëerde aanvallend veel te weinig, maar kreeg wel een paar kansjes op de gelijkmaker. Een schot van Ambrose werd overgetikt en een volley van Fernades eindigde in de handen van Castro.

NAC probeerde nog iets van een slotoffensief te creëren, maar dat kwam niet of nauwelijks van de grond. De overwinning van Heracles is geen moment in gevaar geweest na de 2-1 in de eerste helft.