NAC boekt de eerste zege van 2017-2018. In een kolkend Rat Verleghstadion wordt Groningen met 2-1 geklopt.
NAC boekt de eerste zege van 2017-2018. In een kolkend Rat Verleghstadion wordt Groningen met 2-1 geklopt. (Peter Visser)

NAC scoort viral met thuisduel tegen Excelsior

  NAC

BREDA - NAC maakt wederom een bizar seizoen door. De verrassende terugkeer in de eredivisie na een zegetocht in de play-offs is vooralsnog sportief nog geen groot succes. Op alle andere vlakken scoort NAC volop.


Zoals met het aantal toeschouwers. NAC staat zeventiende, met slechts een thuisoverwinning sinds het begin van het seizoen, en met een vernedering tegen Ajax in de laatste thuiswedstrijd met 0-8.

En toch is NAC-Excelsior stijf uitverkocht deze zondagmiddag, zoals NAC het hele nieuwe eredivisieseizoen al voor een uitverkocht of bijna uitverkocht huis speelt. Het levert de club veel respect op bij fans van andere clubs.

Een bericht dat alles opsomt gaat viral op social media:
- 300 minuten zonder doelpunt in eigen stadion
- 17e plek in de Eredivisie
- Laatste thuiswedstrijd 0-8 verloren
- NAC - Excelsior: Uitverkocht !

Op de site Voetbal Ultras heeft het duizenden likes en is het honderden keren geliket. De reacties zijn sprekend. “Kunnen andere clubs nog wat van leren.” Maar ook het drankgedrag wordt aangehaald. “En ze hebben nog niet eens vermeld dat ze er zoveel bier drinken. Wat een stel helden zijn het stiekem”, zegt ene Ton.

De wedstrijd tegen Excelsior begint zondagmiddag om 16.45 uur.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief