Peter Visser

‘Burenruzie’ Willem II en NAC: historie van ludieke acties

  NAC

BREDA - Een aantal jaar geleden maakten we al een overzicht van een aantal ludieke acties tussen NAC en Willem II. Met de beladen derby in zicht deze vrijdag zetten we er nog een paar op een rijtje.


De hekkensluiter
In 2013 werden zeven kettingsloten aangebracht bij de hoofdingang van NAC. Supporters van Willem II hingen hier een spandoek bij met de tekst: ‘Altijd lastig als de hekkensluiter op bezoek komt’.

Dat lijkt enigzins een reactie op de rode lantaarn die NAC-fans voor het stadion in Tilburg hadden weggezet in 2010. Willem II stond op dat moment laatste in de eredivisie. Op het spandoek was te lezen: ‘De laatste trofee voor Stillem II’.

De fabel van het zuiden
Willem II-supporters hingen in 2016 op het bekende viaduct aan de A27 een spandoek opgehangen met de afstanden naar verschillende steden met teams in de Jupiler League. Ook werd de leus ‘parel van het zuiden’ omgevormd naar ‘fabel van het zuiden’.

Wedstrijd zondag 8 december
Deze vrijdag is de wedstrijd tussen Willem II en NAC in het stadion in Tilburg. Ook in de aanloop van dit duel bleven de acties over en weer niet uit.

Eerder deze week brachten fans van Willem II op een viaduct op de A58 graffiti aan. Een dag later was hier echter niets meer van te zien en kleurde het viaduct geel en zwart. De supporters van NAC pakten dit jaar uit en schilderden ook de pilaren.

Willem II kopte eerder ook gemakkelijk de volgende binnen: ‘Op vrijdag 0-8 december speelt Willem II de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Info over de kaartverkoop voor…’, verwijzend naar de 0-8 nederlaag van NAC tegen Ajax.

NAC wist mooi terug te komen. NAC-fans zetten een facebookcampagne op waarin Tilburgse fans uitgedaagd worden een kaartje te kopen. Het idee achter de campagne? Dan speelt Willem II ook eens voor een volle bak. "Want zelf lukt het ze niet", laat een NAC-fan weten. De grap is ook een grote knipoog naar het Bredase enthousiasme. NAC is dit seizoen op weg naar een recordaantal toeschouwers.

'Altijd anti-NAC, nog steeds geen volle bak' rijmen de fans. En in de post op Facebook 'Pssst... meisje.... kaartje kopen?' met een link naar de ticketsite van Willem II.

Vrijdag 8 december is om 20.00 uur de aftrap van de wedstrijd tussen Willem II en NAC.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief