NAC heeft dinsdag 12 december met 1-2 verloren van FC Twente.
NAC heeft dinsdag 12 december met 1-2 verloren van FC Twente. Peter Visser

NAC opnieuw in de hoek waar de klappen vallen (foto's)

BREDA - NAC heeft dinsdagavond in de vrieskou de zeer belangrijke wedstrijd tegen FC Twente met 1-2 verloren, de club die al tien wedstrijden op rij verloor in uitwedstrijden. NAC eindigde de wedstrijd op het laatste moment met tien man, na een rode kaart voor doelman Bertrams.

NAC speelde een zeer overtuigende eerste helft en was de betere ploeg. De Bredanaars hadden meer balbezit en lieten het betere spel zien tegen FC Twente. Daarnaast werd er aanvallend gevoetbald en creĆ«erden de Bredanaars de meeste kansen.

Slechts vijf minuten had NAC het moeilijk met de club uit Enschede. Dat lag voornamelijk aan het matige spel dat de Tukkers op de mat legden. Het enige dat NAC vergat in de eerste helft was de goede combinaties omzetten in een doelpunt. Vooral Angelino speelde weer een zeer goede eerste helft. Ook het spel van Giovanni Korte viel positief op. De vaak bekritiseerde vleugelaanvaller toonde inzet en naast aanvallend gevaar, verdedigde hij een paar keer sterk mee.

De tweede helft was een compleet andere wedstrijd. Binnen enkele minuten lag de bal al in het doel van NAC. Een schot van Assaidi leek houdbaar voor Betrams, maar de doelman greep mis en via de paal belandde de bal in het net: 0-1.  NAC was na de tegentreffer het spoor volledig bijster. Twente had constant de bal en kreeg een paar kleine kansen. Na een uur voetballen kon NAC via Thierry Ambrose wat terugdoen. De spits schoot een afgeketste corner binnen: 1-1.

De supporters konden niet lang genieten van de gelijkmaker. Assaidi schoot de bal schitterend binnen met een halve boogbal in de verre hoek, 1-2. Het ongeloof klonk door het stadion. NAC speelde de eerste 45 minuten zo overtuigend, maar keek nu voor de tweede keer tegen een achterstand aan.

Dichtbij de gelijkmaker kwam nog een keer, maar op de bal mocht er niet in. Op een avond die hem niet voor hem weggelegd was, kreeg Bertrams nog een rode kaart in de late blessuretijd na een charge op Slagveer. Een zeer pijnlijke nederlaag tegen de nummer laatst uit de Eredivisie, die door deze overwinning over NAC heen gaat op de ranglijst.