NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Breda blijft eigenaar van Rat Verlegh Stadion

  NAC

BREDA - De Gemeente Breda blijft voorlopig eigenaar van het Rat Verlegh stadion. Dat is het resultaat van de verkoopprocedure van het stadion die daarmee wordt afgerond. De gemeente gaat nu met NAC Breda afspraken maken over het huurcontract. Daarbij komen onderwerpen aan de orde zoals het groot onderhoud, de gebruiksmogelijkheden van het stadion en het gebruik van het stadion .


Zes partijen hebben de formele verkoopprocedure doorlopen. De uitkomst van de procedure is dat er geen partij aan de gestelde voorwaarden voldoet: én minimaal de taxatiewaarde bieden én de gemeente uit de huidige ongewenste (ver)huurdersrelatie brengen. De partij die eerder aangaf interesse te hebben in de exploitatie van het stadion, heeft laten weten hiervan af te zien.

Wethouder Arbouw namens het college: “Ik vind het jammer dat de procedure vooralsnog geen partij heeft opgeleverd die een passend bod heeft gedaan om het stadion te kopen of exploiteren. Er moet nu rust, stabiliteit en duidelijkheid komen."

De gemeente gaat opnieuw met NAC Breda om tafel om uiterlijk 1 juli 2018 nieuwe afspraken te maken over het huurcontract. "Die afspraken zijn erop gericht uit de steeds terugkerende situatie te komen waarin NAC Breda de gemeente om hulp vraagt." Het college erkent dat NAC Breda van grote maatschappelijke waarde voor de stad is. "Daarom gaan we samen met NAC Breda zoeken naar manieren om de 'kracht van NAC Breda' mee r tot uitdrukking te brengen en zo de maatschappelijke betekenis van NAC Breda nog verder te vergroten .”

Naast zonnepanelen die worden aangebracht en LED-verlichting waarover het stadion al beschikt, onderzoekt de gemeente verder hoe met slimme maatregelen de energiekosten teruggedrongen kunnen worden. De warmte - koude installatie van Stada Stores zou gebruikt kunnen worden om het veld in het stadion te verwarmen. Ook wil de provincie Noord-Brabant testen doen met speciale laadpalen voor elektrische auto’s, die op zonnepanelen draaien.

Verder gaan NAC Breda en gemeente verkennen of de huidige trainingslocaties van NAC Breda kunnen worden samengevoegd op één locatie om kosten te besparen.    

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief