Nebojsa Gudelj is maandag op non-actief gezet door NAC. NAC-directeur Justin Goetzee licht dit toe.
Nebojsa Gudelj is maandag op non-actief gezet door NAC. NAC-directeur Justin Goetzee licht dit toe. (Peter Visser)

NAC-directeur ‘teleurgesteld, maar open gesprek met gemeente in’

  NAC

BREDA - Dat NAC het eigen stadion niet terug kan kopen, voelt voor de club als een nederlaag. Dat zegt algemeen directeur Justin Goetzee in een reactie op de beslissing van de gemeente om het stadion niet te verkopen.


“We hebben er veel energie en tijd ingestoken”, geeft Goetzee aan. “Ik denk dat we een mooi plan hebben weggelegd, in enorm kort tijdsbestek en met overtuiging om het te pakken en te doen. Dan is het vervelend dat je het niet wint.”

Goetzee spreekt van een once in a lifetime-kans. “Dit heeft veel impact voor NAC voor de toekomst. Het baas in eigen huis worden was speerpunt in beleidsplan. We hadden echt het gevoel dat we het konden redden.”

De gemeente stelde in een verklaring dat geen van de partijen een bod had gedaan dat voldeed aan alle voorwaarden, waaronder de hoogte: de taxatiewaarde. “Dat weet ik niet, ik weet dat wij binnen onze mogelijkheden een bod hebben gedaan.”

“Voor ons was het van belang dat de huurkosten omlaag zouden gaan, substantieel”, stelt Goetzee. “We hadden wellicht meer kunnen bieden, maar dan waren de kosten niet omlaag gegaan. We hebben daarin de maximale stretch gezocht, maar blijkbaar is het niet genoeg geweest.”

NAC heeft zich volgens Goetzee geprobeerd te onderscheiden van de commerciële partijen die eveneens in de race waren. “Wij wilden een nog bredere maatschappelijke inzet van het stadion. We zijn niet met een commercieel plan gekomen dat leunde op evenementen en retail, maar uitgegaan van ons verbindende karakter en de kracht van bijvoorbeeld Teamplay. Daar zijn we goed in en hebben we op ingezoomd. Daar ligt onze kracht, niet in spannende businessmodellen. Op die manier onderscheiden we ons ook van de marktpartijen.”

Breda heeft aangegeven met NAC te gaan spreken over het huurcontract voor de periode na de zomer van 2018. “We gaan die gesprekken met de gemeente open en positief in. De gemeente heeft deur op een kier gezet over hoe huurcontract eruit moet gaan zien. Daar put ik moed uit. Ik hoop dat daar kansen ontstaan voor NAC.We hopen dat we stapjes voor NAC kunnen maken.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief