Winnende team B-Side Rats Pubquiz.
Winnende team B-Side Rats Pubquiz. (B-Side Rats)

B-Side Rats pubquiz: Matthew Amoah, Thijs van der Molen en een Bossche Bol

  NAC

BREDA - Wat krijg je als je tachtig fanatieke NAC-fans bij elkaar zet in een kroeg en ze vragen stelt als ‘Wie at een Bossche Bol met scheerschuim?’ of welke ex-NAC’er scoorde het vaakst? Een geslaagde pubquiz.


B-Side Rats hield zondagmiddag in DOK’19 de tweede editie van de quiz. Twintig teams van vier fanatieke NAC’ers namen het tegen elkaar op. Team Kotta, met cracks Wilbert Weterings, John de Leeuw, Jasper van Eck en Sjoerd van Opstal won met een score van 54 punten fieldseats. Stichting samen voor NAC (49 punten) werd  tweede en Prima Balerina’s (48) derde.

Het was een mooie middag vertelt Bernard Bluekens, een van de organisatoren. “We hadden meer entertainment en dat viel wel goed. “Thijs van der Molen zong het Brabantse land en Breda ik hou van jou, de Bosuilen sloten de quiz af met Te midden van de Paarse Heide, net als bij NAC.”

De teams kregen vragen over weetjes, zoals over de chocoladebol - uitgedeeld bij de verjaardag van Peter Remie, slachtoffer John Karelse - voetbal, muziek en geschiedenis. “Annie van Hooijdonk kondigde alle teams aan en zat zelf ook in een quizteam.”

 

Bijna alle geledingen van NAC vaardigden een team af. Samen voor NAC, Breda Loco’s en het NAC-personeel, dat inzette met oud-voetballers Tim Gillissen en Geert Brusselers. Damesteam de Club van Toffe Jongens eindigde als laatste. “Zij wonnen tot grote hilariteit de troostprijs: een dagje helpen bij team facilitair van NAC.”

De thuiswerkopdracht leverde eveneens genoeg gespreksstof op. “Die was welke team neemt het meeste aantal seizoenskaarten mee. Dat leverde kaarten uit 1920 op.”.

Bij DOK’19 hingen de deelnemers en publiek met de benen buiten. “We hebben team moeten teleurstellen.” Al kon je ook buiten meegenieten. Zeker in de aanloop naar de prijsuitreiking. Want die werd gedaan door held ‘Matthew Amoah’. Het bleef nog lang onrustig.

 




NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief