NAC PR

Nieuwe aanwinst NAC: middenvelder Lucas Schoofs

  NAC

BREDA - De Belg Lucas Schoofs start per direct bij NAC Breda. De 21-jarige middenvelder komt over van KAA Gent op huurbasis en tekent een contract tot medio 2019.


Technisch Directeur Hans Smulders noemt Schoofs een talentvolle en dynamische middenvelder “die in meerdere posities inzetbaar is”. Bij NAC zal Schoofs vooral de kans krijgen om zich in een aanvallende middenveldersrol te ontwikkelen.

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en de gesprekken met NAC voelde direct goed aan. Eerder heb ik al met Stijn Vreven gewerkt bij Lommel en daar zijn we toen behoorlijk succesvol geweest. Ik ben een type die graag in de zestien van de tegenstander komt en de verbinding legt tussen verdediging en aanval,” vertelt Schoofs op de website van de Bredase voetbalclub.

Schoofs debuteerde op 17-jarige leeftijd namens het Belgische Lommel United in the Tweede Klasse. Stijn Vreven was destijds de trainer. Afgelopen seizoen speelde hij een half jaar bij OH Leuven, evenals op huurbasis. De jonge Belg traint mee tijdens de laatste training vooraf aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle en debuteert dan mogelijk al.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief