NAC boekt de eerste zege van 2017-2018. In een kolkend Rat Verleghstadion wordt Groningen met 2-1 geklopt.
NAC boekt de eerste zege van 2017-2018. In een kolkend Rat Verleghstadion wordt Groningen met 2-1 geklopt. (Peter Visser)

550 vrouwen bezetten Vak i tijdens tijdens NAC-VVV

  NAC

BREDA - De fans van VVV kunnen hun borst natmaken. De kans dat ze tijdens NAC-VVV hun spelers bereiken met aanmoedigend gezang is klein. De reden? Vak I is deze wedstrijd het domein van louter vrouwen die NAC naar de overwinning gaan schreeuwen. De vrouwen zijn uitgenodigd door BredaVandaag en de Bode.


"We hebben zo genoten van WEURO 2017 en de bijzondere sfeer die er toen ook in het NAC-stadion hing, dat we vonden dat we daar iets mee moesten doen", vertellen Luuk Roozeboom en Monique Elst.

"Als vaste partner van NAC en liefhebber van het Avondje NAC, hebben we de koppen bij elkaar gestoken over hoe dat te doen", geeft Roozeboom aan, die naast sponsor zelf ook al jaren seizoenkaarthouder is. "Daar rolde dit uit." Afgelopen weken zijn de uitnodigingen naar voetballende vrouwen en meiden uitgegaan. "De reacties waren overweldigend. Als we hadden gewild hadden we Vak G ook kunnen vullen", vertelt Elst.   

Het is voor zover bekend voor het eerst in de historie van de Bredase voetbaltrots dat een supportersvak in het dit seizoen steevast zo goed als uitverkochte Rat Verlegh Stadion volledig het domein is van vrouwelijke voetballiefhebbers. Zelfs tijdens WEURO 2017 was dat niet het geval.

NAC is enthousiast over de actie van de partners: “Het is een mooi initiatief van BredaVandaag en de Bode om het vak dat zij ieder jaar een keer mogen vullen op deze manier te benutten. Vrouwenvoetbal is groeiende en zeker na de Weuro zien wij al een aardige groei van het aantal vrouwen bij het Avondje NAC. Een vak vol is echter uniek en voor ons een mooie kans om nog meer vrouwen uit de regio eens kennis te laten maken met de echte sfeer in ons stadion”, aldus Jasper Saeijs van NAC.