NAC boekt de eerste zege van 2017-2018. In een kolkend Rat Verleghstadion wordt Groningen met 2-1 geklopt.
NAC boekt de eerste zege van 2017-2018. In een kolkend Rat Verleghstadion wordt Groningen met 2-1 geklopt. (Peter Visser)

Klopt NAC VVV met steun van een uitverkocht huis en 550 vrouwen?

  NAC

BREDA - Het eerste Avondje NAC van 2018 is tot op de laatste stoel uitverkocht.  Onder de ruim 18-duizend toeschouwers bij NAC-VVV is een een volledig door vrouwen gevuld Vak I.


 

NAC blijft hiermee op recordkoers om het hoogste gemiddeld aantal toeschouwers per wedstrijd in de clubgeschiedenis te halen. Het vrouwenvak is een initiatief van uitgeverij De Bode en BredaVandaag. "We hebben zo genoten van WEURO 2017 en de bijzondere sfeer die er toen ook in het NAC-stadion hing, dat we vonden dat we daar iets mee moesten doen", vertellen Luuk Roozeboom en Monique Elst. Dat resulteerde in het Vak I met allemaal voetballende vrouwen uit de regio. 

Voor de 550 plaatsen gingen uitnodigingen naar vrouwenteams uit de regio Breda. De belangstelling was overweldigend. "We hadden ook vak G nog kunnen vullen", vertelde Elst. Ook de verschillende media maakten melding van deze extra steun voor NAC. Panorama, Omroep Brabant, BN DeStem en radiozender Fun X besteedden aandacht aan de actie.

Voor NAC staan drie hele belangrijke punten op het spel. NAC versterkte zich vrijdag met aanvallers Mitchell Te Vrede en Umar Sadiq. De laatste is nog niet speelgerechtigd. Goalie Birighitti krijgt het vertrouwen van Stijn Vreven.

De wedstrijd tegen VVV begint om 20.45 uur.