De traditionele oefenwedstrijd tussen de Zundertse selectie en NAC. NAC won met 0-4.
De traditionele oefenwedstrijd tussen de Zundertse selectie en NAC. NAC won met 0-4. (Peter Visser)

NAC: ‘Spelen graag wedstrijd op terrein Zundert’

  NAC

BREDA - Dat NAC niet tegen de Zundertse selectie speelt aan het begin van het oefenprogramma voor het nieuwe seizoen, wil niet zeggen dat er geen wedstrijd van NAC in Zundert wordt gespeeld.


Dat laat een woordvoerder van NAC weten in een reactie. De ophef die vrijdag ontstond was volgens hem niet nodig geweest.  “De voorbereiding op het nieuwe seizoen is nog erg ver weg, dus het oefenprogramma staat nog niet vast. Daar moet nog compleet invulling aan gegeven worden”, aldus de woordvoerder zaterdag.

Dat de voorbereiding er mogelijk anders uitziet, dat zou kunnen geeft hij aan. “Wel kijken we dit jaar goed naar de invulling van het oefenprogramma om te zorgen voor een optimale voorbereiding op het nieuwe seizoen, met een goede opbouw en voldoende weerstand.”

Trainer Stijn Vreven gaf afgelopen seizoen al aan dat hij graag tegen sterkere tegenstanders oefent. Dat sluit een toer door de regio echter niet uit, sterker nog: “Laat duidelijk zijn dat we sowieso weer voornemens zijn om de regio in te trekken om onze wedstrijden bij amateurclubs in de regio te spelen. Tegen wie we spelen op welk moment hangt nog van meerdere factoren af.”

“Dat kan betekenen dat we op het complex van een amateurclub spelen tegen de desbetreffende club of voor meer weerstand kiezen en op dat complex tegen een profclub spelen”, aldus de woordvoerder. “Dat zal richting de zomer duidelijk worden als we het definitieve oefenprogramma bekend maken.”

En over de Zundertse situatie: “Dat wil dus zeggen dat we graag op het terrein van Zundert spelen in de voorbereiding, maar het nog niet vastligt tegen welke club.”

Wanneer het oefenprogramma bekend wordt, is niet duidelijk. “Voor nu focussen we ons met name op de belangrijke wedstrijd tegen Ajax van morgen en de rest van de competitie.”