NAC wint met 1-0 van NEC tijdens de eerste wedstrijd in de finale van play-offs om een plek in de eredivisie.
NAC wint met 1-0 van NEC tijdens de eerste wedstrijd in de finale van play-offs om een plek in de eredivisie. (Peter Visser)

John Peek met onmiddellijke ingang commissaris af bij NAC

  NAC

BREDA - John Peek treedt per direct terug als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van NAC.  Dat melden de club en Peek zaterdagavond. De reden voor zijn terugtreden is een andere opvatting met betrekking tot het beleid, de rol en positie van de RvC, aldus de verklaring op NAC.nl.


 

 

NAC en de RvC beraden zich de komende periode over de invulling van de vacante portefeuille Technische Zaken. Peek en de RvC verschillen met name van inzicht over de doelstelling van de RvC om de focus meer te verleggen naar de traditionele toezichthoudende en controlerende rol op meer afstand van de directie.

John Peek is al lange tijd verbonden aan NAC. Hij was tussen 1989 en 1999 een tiental jaren voorzitter van NAC. Na die periode bleef hij op de achtergrond actief, onder andere als adviseur. In 2014 keerde hij terug in een officiële functie, als lid van de RvC. In de afgelopen jaren had hij de portefeuilles Commerciële en Technische Zaken onder zijn hoede. "Peek heeft in de afgelopen decennia bewezen het belang van NAC altijd voorop te stellen en immer door het vuur te willen gaan voor de club. NAC neemt door het besluit van John Peek nu dus afscheid van hem als commissaris en verliest daarmee een bestuurder met een enorme toewijding aan alles wat geel-zwart is", valt te lezen op de clubsite.

RvC-Voorzitter Joost Gielen spreekt op NAC.nl over de verdiensten van Peek voor NAC. "John heeft zich al die jaren onbezoldigd en met grenzeloze energie ingezet voor NAC. Vanaf 2014 vanuit zijn rol als lid van de RvC om de club er weer bovenop te helpen, op verschillende vlakken. NAC en de RvC waarderen zijn inzet enorm en zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd." Peek krijgt volgens Gielen een passend afscheid, 'waarmee recht wordt gedaan aan alles wat John alle jaren voor NAC heeft betekend.'

Peek zelf spreekt op de site van 'een hele moeilijke beslissing waar ik lang over heb moeten nadenken'. "Maar als je al geruime tijd qua beleid en invulling niet op één lijn kunt komen, gaat het verstand het op een gegeven moment winnen van het hart. Dat doet me oprecht pijn, maar ik ben en blijf een 100% NAC-supporter en ik wens de club en alle supporters veel succes en een hele mooie toekomst.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief