NAC-fans zijn massaal verkleed naar de eerste carnavalswedstrijd sinds jaren gekomen. NAC klopte Volendam met 1-0.
NAC-fans zijn massaal verkleed naar de eerste carnavalswedstrijd sinds jaren gekomen. NAC klopte Volendam met 1-0. (Peter Visser)

NAC wil carnaval inluiden met drie punten

  NAC

BREDA – NAC gaat woensdagavond tijdens een pre-carnavalsfeestje tegen Heracles op zoek naar drie hele belangrijke punten in de strijd om degradatie te voorkomen. Hoewel NAC niet vaak wint van Heracles, presteren de Almeloërs heel slecht in uitwedstrijden dit seizoen.


De club sprokkelde slechts drie punten bij elkaar in uitwedstrijden dit seizoen en staat daarmee onderaan de ranglijst. Het onderlinge treffen spreekt echter wel weer in het voordeel van Heracles. Van de laatste elf ontmoetingen op het hoogste niveau won de club uit Almelo er acht. NAC stapte tweemaal als winnaar van het veld en twee keer werden de punten gedeeld. In het uitduel dit seizoen verloor NAC met 2-1. De Bredanaars kwamen nog op voorsprong, maar door twee verdedigende fouten ging de wedstrijd alsnog verloren.

Komende week barst het carnavalsfeest weer los in het zuiden van het land en daarom heeft NAC de wedstrijd van woensdag omgedoopt tot carnavals warming-up. Voor de supporters is het te hopen dat de raad van elf op het veld het feest kan inluiden met drie broodnodige punten voor de tap definitief open gaat.

Op carnavalszondag mag NAC voor de derde keer in acht dagen tijd een wedstrijd spelen. Terwijl de binnenstad ontploft met hossende mensen, gaan de NAC-spelers die dag op bezoek bij Excelsior. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief