NAC heeft dinsdag 12 december met 1-2 verloren van FC Twente.
NAC heeft dinsdag 12 december met 1-2 verloren van FC Twente. Peter Visser

AZ overklast kwakkelend NAC in Breda

BREDA - NAC is deze zaterdag in het Rat Verlegh Stadion overklast door een heel goed voetballend AZ. In Breda werd het uiteindelijk 1-3 voor de Alkmaarders. NAC mocht van geluk spreken dat AZ het vizier niet op scherp had zaterdagavond.

Want al in de eerste helft had AZ uit kunnen lopen tot een zere ruime voorsprong. Het bleef echter bij een 0-1 ruststand. Alireza Jahanbakhsh schoot de bal in één streep langs doelman Nigel Bertrams. De 0-2, 0-3 en 0-4 werden voorkomen door Bertrams, de lat en een onscherp vizier.

NAC kreeg in het eerste bedrijf maar één kans, maar Mitchell te Vrede kreeg uit een lastige hoek de bal niet langs doelman Bizot. AZ liet zien waarom het derde staat op de ranglijst met fris voetbal en sprankelende combinaties. Bij NAC was de zwakste schakel rechtsback Arno Verschueren, die helemaal werd zoek gespeeld door de Alkmaarders.

Snel in de tweede helft liep AZ uit naar een terechte 0-3-voorsprong. Het zat NAC alleen niet mee met de manier waarop de treffers werden geïncasseerd. Tot twee keer toe belandde een van richting veranderd schot achter een kansloze Bertrams. Doelpuntenmakers waren Mats Seuntjens en Guus Til.

Na de treffers ging de wedstrijd op slot. NAC kon niet en AZ hoefde niet meer gevaarlijk te worden. Toch mocht Umar Sadiq, ingevallen voor Te Vrede, nog zijn doelpuntje meepakken. In twee keer werkte hij de bal in het net, Het zorgde voor een kleine opleving in het stadion, maar het leverde niks meer op.

Volgende week moet NAC voor de belangrijke wedstrijd op bezoek bij FC Groningen, De club staat op dit moment vier punten boven NAC.