NAC heeft dinsdag 12 december met 1-2 verloren van FC Twente.
NAC heeft dinsdag 12 december met 1-2 verloren van FC Twente. (Peter Visser)

FC Groningen en NAC krijgen ieder één punt

  NAC

GRONINGEN/BREDA – NAC is er gisteren niet in geslaagd afstand te nemen van de onderste plaatsen in de Eredivisie. In de Euroborg speelde de club gelijk tegen FC Groningen. Een terechte uitslag, waar beide ploegen niet honderd procent tevreden mee kunnen zijn.


Want zowel Groningen als NAC hebben de punten hard nodig. FC Groningen had er alles aan gedaan om mensen het stadion in te krijgen voor de belangrijke wedstrijd. Zo mochten seizoenkaarthouders twee gratis kaarten bestellen en was er een twee halen, één betalen-actie op het bier. Volgens de officiële cijfers zaten er uiteindelijk meer dan 20.000 supporters, maar er waren nog veel lege stoeltjes te zien.

De aanwezige supporters zagen een kansrijke eerste helft, maar geen doelpunten. Mahi was voor de thuisploeg dichtbij, maar zag zijn schoot op de paal belanden. Voor NAC waren het Te Vrede, El Allouchi en Schoofs die de kansen kregen.

Al heel snel in de tweede helft was het Agyepong die een goede mogelijkheid kreeg toen hij op keeper Padt werd afgestuurd. Hij stuitte echter op de goed keepende doelman. Uiteindelijk was het Groningen dat op voorsprong kwam door een verkeerde beslissing van Sporkslede en een eigen doelpunt van Mari.

De vleugelverdediger wilde een slechte pass van Angelino binnen de lijnen houden, maar daardoor kon Groningen een aanval opzetten. Een voorzet kwam ongelukkig tegen het lichaam van Mari, die de bal achter de doelman verlengde.

De thuisploeg moest toen de voorsprong vergroten, maar raakte de paal en de lat. NAC sleepte vijf minuten voor tijd alsnog een punt uit het vuur, toen Mitchell Te Vrede in twee keer Past passeerde.

NAC is door het ene punt van vrijdagavond één plaatsje geklommen op de ranglijst en staat nu veertiende. Alle concurrentie komt nog in actie dit weekend. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief