Een belavondje NAC om fans te bewegen toch hun seizoenskaart te verlengen.
Een belavondje NAC om fans te bewegen toch hun seizoenskaart te verlengen. (Wijnand Nijs)

NAC-talenten krijgen de ruimte op Scala dankzij samenwerking

  NAC

BREDA - NAC en vmbo-school Scala hebben het samenwerkingsverband dat er al was, opnieuw bekrachtigd. Manager jeugdopleiding Tim Gilissen en Kees van Steen (directeur Scala) zetten onlangs de handtekeningen onder de vernieuwde afspraken


Zowel NAC als Scala staan voor talentontwikkeling en de hulp die beide organisaties elkaar bieden versterkt dit proces, stellen beide partijen. Van Steen. “Door de onderlinge afstemming tussen NAC en Scala kunnen kinderen hun voetbaltalent optimaal ontwikkelen waarbij de kansen op het succesvol doorlopen van hun schoolloopbaan niet in het geding komen."

De samenwerking bestaat onder andere uit inzet van een topsportbegeleider, medewerking aan extra trainingen in de ochtend en vervoer van school naar de training. "We hebben de bestaande afspraken op anderhalf A4 vastgelegd", vat Tim Gilissen het samen. "Daarmee hebben we de afspraken geborgd voor de toekomst en zijn we niet afhankelijk van een andere directeur hier of daar. De talenten van NAC kunnen zich als voetballer verder ontwikkelen en hebben het onderwijs om op terug te vallen."

Op dit moment zitten er dertien jeugdspelers van de Bredase club op Scala, waaronder Assim Saïd, verdediger bij NAC O17. Die geeft op NAC.nl aan voordelen te ondervinden van de samenwerking. “Daardoor kan ik altijd trainen en zelfs op dinsdagochtend op het veld staan. Ook de keren dat ik met het Marokkaanse team internationale wedstrijden moest spelen, werkte de school hier goed aan mee.”

De medewerking van de school is niet vrijblijvend, geeft hij aan. “Ze begrijpen dat je als topsporter ook nog een ander leven hebt. Ik weet dat ik als goed mijn best doe, de school me altijd probeert te helpen met de combinatie school en voetbal.”


 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief