NAC verliest met 0-1 van Roda JC.
NAC verliest met 0-1 van Roda JC. Peter Visser

Harde klap voor inspiratieloos NAC (foto's)

BREDA - Een ongekend inspiratieloos NAC heeft een zeer harde klap gekregen in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De nummer laatst van de Eredivisie won in Breda met 0-1.

In de eerste helft kreeg NAC de nodige kansjes om op voorsprong te komen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het spel kenmerkte zich door weinig inzet en veel balverlies. Tweede ballen werden niet veroverd en Roda zette NAC vast door goed af te jagen.

Tot overmaat van ramp was het ook nog eens Roda dat scoorde voor rust en met een voorsprong ging rusten.

Ook in de tweede helft werd het spel niet veel beter. Het tempo lag veel te laag en in plaats van de aanval te zoeken, werd de bal te veel achterin rondgespeeld. Umar Sadiq kreeg nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar raakte de paal.

NAC had een hele grote stap richting handhaving kunnen zetten, maar door de nederlaag moet het weer achterom kijken. Het staat op de vijftiende plaats, met zes punten voorsprong op clubs onder de streep.