Logo bredavandaag.nl
Gábor Babos staat komend seizoen weer bij NAC onder contract. foto Wijnand Nijs
Gábor Babos staat komend seizoen weer bij NAC onder contract. foto Wijnand Nijs

Gábor Babos verruilt NAC voor NEC: 'Mooie dingen meegemaakt'

  NAC

BREDA - Gábor Babos maakt per direct de overstap naar NEC Nijmegen. Dat heeft NAC deze maandag bekend gemaakt. De huidige keeperstrainer van de jeugdopleiding gaat in Nijmegen aan de slag bij het eerste elftal. Hij vervangt daar per direct huidig keeperstrainer Wilfried Brookhuis, die onlangs een lichte hersenbloeding kreeg. 

De Hongaar kwam in seizoen 2000-2001 naar Breda en groeide in de jaren daarna uit tot een van de beste doelmannen van de eredivisie. In totaal kwam hij zes seizoenen in actie voor NAC. In 2015, het jaar waarin hij een streep zette onder zijn carrière als prof, besloot hij zijn keepershandschoenen niet aan de wilgen te hangen en verder te gaan als keeperstrainer binnen de jeugdopleiding. De afgelopen seizoenen nam hij de jonge keeperstalenten van O11 tot en met O19 onder zijn hoede.

Ook in Nijmegen is Babos bekend. Maar liefst acht seizoenen stond hij onder de lat in stadion De Goffert. Gábor Babos zegt op NAC.nl: “Ik heb in de voorbijgaande vier seizoenen mooie dingen meegemaakt. Het was een leuke job waarbij ik verantwoordelijk was voor al de jonge keeperstalenten binnen de jeugdopleiding."


Hij zag doelman Aron van Lare naar PSV vertrekken en Tein Troost bij Oranje O16 debuteren. "N.E.C. heeft mij benaderd om Wilfried Brookhuis de komende tijd te vervangen en uiteindelijk heb ik besloten om hier gehoor aan te geven. Het biedt mij de gelegenheid om ervaring op te doen als keeperstrainer binnen het betaald voetbal.” FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief