Peter Visser

Effectief PSV wint eenvoudig van NAC

BREDA - NAC heeft niet weten te stunten tegen PSV. In Eindhoven werd het uiteindelijk 5-1 voor de thuisclub. Een geflatteerde, maar terechte overwinning.

NAC speelde geen onaardige eerste helft, maar creëerde te weinig om echt gevaarlijk te worden. De hoofdrol in de eerste helft werd opgeëist door scheidsrechter Pol van Boekel. Die begon al na tien minuten met kaarten strooien. Inconsequent.

Ambrose kreeg geel voor een arm die hij te breed hield, terwijl Lozano vrijuit ging toen hij Mari in zijn gezicht wilde slaan. Tien minuten voor rust gaf hij de thuisclub een penalty na onhandige acties van Mari. Van Ginkel schoot hem binnen: 1-0 bij rust.

Al snel in de tweede helft kreeg NAC de kans op de gelijkmaker, maar Ambrose stuitte op doelman Zoet. Een paar minuten later verscheen de 2-0 op het scorebord nadat Sadiq Umar de bal achter zijn eigen doelman verlengde.

Sadiq maakte zijn fout direct weer goed door een slechte terugspeelbal te onderscheppen en de bal onder Zoet door te schuiven: 2-1. Het ging vijf minuten stormen voor het PSV-doel. Daarna pakte de thuisclub de regie weer over.

Luuk de Jong maakte de 3-1 en vervolgens was het een van richting veranderd schot van Bergwijn dat de 4-1 betekende. Toen ook nog de 5-1 viel, werd het pijnlijk voor NAC. Helaas geen stunt tegen de aanstaand landskampioen.

Nog vervelender werd het voor NAC omdat directe concurrent Roda JC verrassend won in Arnhem: 0-3.