NAC heeft drie belangrijke punten behaald door met 1-0 te winnen van Vitesse. Angelino scoorde  in de eerste helft.
NAC heeft drie belangrijke punten behaald door met 1-0 te winnen van Vitesse. Angelino scoorde in de eerste helft. Peter Visser

NAC laat Vitesse kansloos tijdens heerlijk Avondje (foto's)

BREDA - NAC heeft drie hele belangrijke punten behaald tegen Vitesse. Door een doelpunt van Angelino werd het 1-0. Komende week wacht buurman Willem II.

Een warme lenteavond in Breda. NAC en Vitesse speelden een redelijk voorzichtige eerste helft. De bezoekers lieten NAC het spel maken en dat resulteerde in een paar kansen. Umar Sadiq kreeg de bal in de voeten na een goede aanval, maar schoot te snel en zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal belandde.

Na iets meer dan een half uur kreeg NAC een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Terwijl heel het stadion schreeuwde om AngeliƱo, nam de kleine spanjaard plaats achter de bal. Zijn inzet werd van richting veranderd en trof doel: 1-0. Het stadion ontplofte en kon juichen toen NAC met een voorsprong kon gaan rusten.

Na een uur voetballen leek de wedstrijd beslist te worden, maar de treffer van NAC werd afgekeurd na buitenspel. Het publiek ging vanaf dat moment vol achter de ploeg staan. Het zorgde voor een geweldige sfeer in het stadion, precies zoals Vreven het wilde.

NAC sloot de wedstrijd winnend af. De ploeg deed wat het moest doen en kan kijken hoe de concurrentie het doet dit weekend.