Logo bredavandaag.nl
Bodi Brusselers begonnen aan zijn eigen na-competitie
Bodi Brusselers begonnen aan zijn eigen na-competitie (Peter Visser)

Bodi Brusselers begonnen aan zijn eigen na-competitie

  NAC

BREDA - Voor veel spelers van NAC is de vakantie begonnen. Na een zwaar seizoen kan er genoten worden van een welverdiende vakantie. Eén van hen is maandag echter begonnen aan zijn eigen ‘na-competitie’. Bodi Brusselers is namelijk begonnen aan zijn eindexamens. “als ik het haal, ga ik me eerst een jaar alleen op het voetballen focussen.” 


Gisteren stond het eerste van vier examens op de planning: wiskunde. “Er zaten een paar lastige vragen tussen, maar ik heb er een goed gevoel over”, vertelt Brusselers. “Na het examen konden we het gelijk online nakijken. Dat zag er goed uit. Ik hoop een goede 6.” 

Nu volgen nog aardrijkskunde, geschiedenis en Engels. “Naar dat laatste vak hoef ik eigenlijk niet meer om te kijken”, aldus de jonge aanvaller, die op koers ligt voor een diploma. “Maar voor die andere twee vakken moet ik nog even aan de bak. Daar ga ik nu veel tijd in steken.” Topsport en zijn opleiding waren goed te combineren. “Ik had voor mezelf besloten om mij volledig te focussen op NAC tot dat we zeker veilig waren.” Nu ligt de focus op het diploma. 

“Als ik mijn diploma haal, ga ik eerst een jaar alles geven voor het voetbal”, vertelt Brusselers. “Dit zijn de jaren waarin ik mezelf het meest kan ontwikkelen.” En een studie naast het voetbal? “Er is in Nederland de mogelijkheid om een deeltijdstudie te volgen, maar dat is aan de universiteit van Tilburg. Dan maar geen deeltijdopleiding”, grapt hij. 

Gaat er nog een glaasje bier of champagne in als hij slaagt? “We gaan er zeker iets op drinken, maar het is vlak voor het nieuwe seizoen. ik moet het dus een beetje rustig houden.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief